Равни възможности

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Пресконференция на СКИ Витоша по повод
Отворен турнир за купата на
България по голбал. Снимка;М.Иванов

Излъчват онлайн турнир по голбал

Липса на условия и достатъчно състезания пречат за по-доброто развитие на спорта за хора с увреждания 

Традиционният отворен турнир за купата на България по голбал ще бъде излъчен за пръв път на живо онлайн, съобщиха от  организаторите от спортен клуб за интеграция Витоша на пресконференция в БТА. Състезанието, което е най-голямата спортна международна проява за хора със зрителни увреждания у нас ще се състои на 1 октомври в залата на националния стадион  „Васил Левски“. В него ще вземат участие отборите на „Витоша“, „УДНЗ“ /София/, „УДНЗ“ /Варна/,  „Пираните“ /София/, сръбския „Феникс“ и националния отбор на Македония.

Председателя на спортен клуб с увреждания Иван Янев очерта някои от основните проблеми пред развитието на спорта за хора със зрителни увреждания, като липсата на подходяща база и на достатъчно състезания, на които не само състезателите по голбал, но и родните съдии да могат да трупат опит.  В момента у нас има шест съдии по голбал, които имат право да свирят на международни турнири. Отборите пък намаляват и поради липсата на добро методическо ръководство на състезателите, и учениците от двете специализирани училища, практикували този спорт се отказват след като завършат училище.

Иван Лалов- председател на Българската параолимпийска асоциация изказа благодарност на организаторите, че въпреки финансовите затруднения са успели макър и със закъснение да организират единствения в България международен турнир по този вид спорт- насочен основно към хората със зрителни затруднения.
Турнирът по голбал  ще се проведе за 12 път, като от 2005 година се провежда като отворено състезание за купата на България.

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар