Startup: Как да си отгледате брашнени червеи за храна?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Европейците консумират по 500 гр месо от насекоми годишно

Хората непрестанно търсят всякакви алтернативни възможности за набавяне на достатъчно източници за храна, а   използването на насекоми за храна не е някаква новост.
Насекоми като брашнен червей отдавна присъстват в менюто на африканската и азиатска кухня. Сега обаче и в Европа храните с насекоми стават все по-предпочитани. Австрийска компания е разработила специална станция за отглеждане на брашнени червеи в домашни условия, като за храна на ларвите  се използват отпадъци от кухнята. Месечният капацитет на производство е 500 грама червеи.
„Ние разглеждаме насекомите като една здравословна алтернатива на месото. Това е една здравословна и устойчива храна, при  отглеждането на която за разлика от говеждото месо имаме необходимост само от 10% от площите”, казва за АФП   Катарина Унгер инициатор на старт-уп системата. С нейна помощ всеки потребител може да си отглежда в кухнята домашни червеи. 

„Стартирахме една Croutfunding инициатива. Много хора в Северна Америка и Европа решават да използват насекомите за храна, и дори са впечатлени”
, признава тя.  Мнозина по думите и правят свои startup-и представяйки различни продукти. Интересът непрекъснато се увеличава. Според Катарина Унгер дори в момента всеки европеец консумира по половин килограм месо от насекоми годишно като  нежелана добавка в плодовете и шоколада.

Мартин Иванов
По материали на АФП 

Създайте своя сайт бързо и лесно с Oxxy

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар