Да продаваш в магазин под наем

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Иновативен модел на директни продажби  прилагат в австрийската столица Виена

Напоследък все по-често се говори за създаване на къси вериги и на възможности за директни продажби. Ето един пример как благодарение на нова концепция може да се скъси пътят между производители  и потребители. 
Домашно направен ликьор по рецептата на баба, ръчно плетени неща или бижута. Това всичко може да се намери само в 400 дървени  рафта на магазина sFachel в австрийската столица Виена, където всеки дребен производител може да изложи стоката си без каквито и да е рискове или големи инвестиции. Седмичният наем на един рафт струва само 10 евро. „Ако желаят те идват при нас като донесат някои неща със себе си. Могат за не повече от 3 минути да си наемат един рафт”, казва за „Дойче Веле”  Кристиан Хамер, съосновател на концепцията sFachel. Един от възползвалите се производители е Йохан Швайгер. Той е любител винар от провинция Бургенланд. Там е наследил лозята на дядо си и годишно произвежда едва 1300 бутилки вино. За него този модел на продажби е добре дошъл. „Това е комбинация от много добри продукти без значение дали са храни или не и възможността да пробваш дали те ще вървят”, смята винопроизводителят. Единствената грижа на наемателите е доставката на продуктите. Кристиан Хамер и колегите му подреждат всичко и се занимават с продажбата на стоките. И успехът на този модел на продажби не закъснява. Малко след откриване на магазина през есента на 2015 година  всички рафтове са отдадени. 

Според Кристиан това е нещо ново и креативно не само като дизайн, защото те не искат да препродават различни продукти. „Искаме всичко при нас да е автентично и да е произведено с любов’, разкрива предприемачът.  В търсене на място къде да предлага  мармаладите които произвежда, Мануеле Шой научила за магазина през социалните мрежи.  „Човек трябва да поразгледа за да види какво има, и тогава да прецени струва ли си”, смята тя. Не е ясно дали скоро може да направи свое магазинче, но поне до тогава да продава в sFachel може да се окаже за нея  крачка напред. 

Мартин Иванов
По материали на „Дойче Веле”
Снимка: „Дойче Веле”

 

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар