Фестивал на сладоледа

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Сладолед от халва,  с вкус на бекон и зелен чай може да опитате в Москва

 

В жегите на човек не му трябва нищо друго, освен един сладолед. Хубавото е, че е студен, а лошото- че свършва бързо, и трябва да се повтори. Ако искате обаче да се насладите на много и най-необичайни вкусове сладолед, то единствената дестинация за вас е Москва. Там се провежда фестивал на сладоледа. За него разказва „Интересная Москва”.

Жителите и гостите на руската столица могат да се насладят на различни вкусове сладолед- с бекон, сладолед от халва изелен чай. Форумът протича в периода 24 май-10 юли, и всеки ще може да се научи, как да си приготвя най-желаното лакомство в летните месеци. Най-амбициозните могат да пробват да изработят сладоледени портрети на Владимир Маяковски, Мерлин Монро или Дарт Вейдър. От организаторите на сладоледения  форум уточняват, че той се провежда на 32 места във всички райони на столицата. Изкуство и майсторство ще представят близо 200 сладоледени къщи. Те ще покажат как се майсторят фигури на приказни герои, превърнали се в символи на фестивала- двуметрови пингвини с пищна окраска и разбира се бялата мечка. Обикновеният сладолед във фунийка може да се намери на цена от 80 до 140 рубли, а авторските произведения струват между 180 и 240 рубли.

На две места- на Тверская и Театралния площад посетителите ще могат да опитат сладолед с бекон. За приготовлението му беконът се запича със  захар, и се смесва с мелба, „Когато се охлади, сладоледът придобива специфичен сладко-солен вкус, ето защо преди да решат да си купят  хората ще могат да го дегустират”, разказва бизнесменът Владимир Олейников.

За любителите на гурме кухнята има още едно предизвикателство- сладолед с пълнеж от картофено пюре  и лук. Преди да се превърнат в сладолед всички съставки се смесват и заливат със сметана с яйца.Гостите ги очаква и сладолед по сирийски- с корени от орхидея, които го правят да прилича повече на дъвка. На Манежния площад пък можете да пробвате вкуса на известни личности и герои като Доналд Дък, Владимир Маяковски, Мерлин Монро, да опитате  сладолед във формата на пистолет, спрей за графити или фотоапарат.

Минаващите край Кузнецкия мост пък ще могат да опитат  сладолед с вкус на тъмна бира, шампанско и или билки като лайка и жълт кантарион смесени със сметана. Производителите на сладоледи за спортисти и вегани  също имат място на фестивала. Ледените изкушения за вегани се правят на основата на оризово или кедрово мляко, които не съдържат лактоза, и затова подобни десерти могат да си похапват и хора с непоносимост към тази съставка. А сладоледите за спортисти пък са нискокалорични и богати на протеини и белтъци.

Прииска ли ви се да опитате. Тогава хващайте куфарите, и поемайте към Москва, до 10 юли имате време за една сладоледена почивка в руската столица.

Мартин Иванов
 
по материали на „Интересная Москва”
Снимка: „Интересная Москва”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар