Invisible Strings изследва тънката линия между религия и общество

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 1 Email -- Filament.io 1 Flares ×
Rate this post

Българският документален филм Invisible Strings е част от програмата на София филм фест 2017 и негови автори са Never Know Productions. Лентата е заснета в Индия, Шри Ланка и Непал и показва тънката и невидима линия между религия и общество. В нея са включени интервюта с личности като Далай Лама, Дийпак Чопра, Шри Шри Рави Шанкар, Елиф Шафак и други. За да реализират проекта си, автори те кандидатстват за финансиране още през 2014 година през стартъп платформата Kickstarter. Започнал като обикновено пътуване, филмът постепено се превърнал в едно необикновено приключение .

“Отидохме в Индия с идеята да намерим нови приятели, да изследваме чуждата култура и да се учим. Нашите намерения бяха да интервюираме няколко човека за живота им и се надявахме да научим повече за това, което ни прави различни един от друг. И така, веднъж започнали да снимаме, се оказа, че ние не сме чак толкова различни. В действителност всички ние много си приличаме.”, казват авторите на филма от Never Know Productions пред 360mag.bg.

Te търсят отговори на въпроси като: Кое е нещото, което ни прави това, което сме днес? Кое ни обединява? Какво създава разделението между нас?

Филмът може да се гледа в Дома на киното на 19 март от 16:30 часа.

По материали от интернет

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар