Кучешка мода

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 1 Email -- Filament.io 1 Flares ×
Rate this post
Кучешката мода процъфтява край бреговете на Северно море

Ако искате не само вие да изглеждате добре, но и вашето куче, то задължително трябва да следите изкъсо модните тенденции. Заради любовта си към кучетата германците са склонни да дават всичко, или почти всичко. Във федералната република има над 5 млн. домашни кучета, а германците дават повече пари за кучешка отколкото за бебешка храна. Заедно с парите за модни аксесоари годишно за четириногите се отделят почти 160 млн.евро. Три дами от Хамбург се грижат за необичайния лайфстаил на четириногите  край Северноморе. Гьолке Вюстенберг изработва ръчно  кучешки бижута, Мари Ценотен прави каишки от бризент за корабни платна, а Гезине Неве предлага всичко необходимо за северногерманската кучешка модна линия.

Четириногите също се радват на нещо ново и модно

Търговията с кучешки аксесоари в Хамбург от нашийници с морски мотиви през оригинални легла до найлонови дръжки от корабен брезент процъфтява. Има всичко, което кучешкото сърце желае. Модата в кулинарията също не изостава от традициите на крайбрежието, и за кучетата се предлага сушена риба. „Всеки иска да има нещо модно за кучето си у дома, каишка или дръжка. На хората им харесва, че те са изработени според желанията им”, казва Гезине. И за целта клиентите са готови да дадат с удоволствие по някое евро в повече. Например за ръчно изработени  кучешки панички . Те могат да се намерят в магазина на Мари Ценотен, а търсенето е огромно. „Хората искат четириногите им любимци да са модерни, има доста специализирани блогове и и пишещи  за кучетата, а хората искат не само те да изглеждат добре, но и техните кучета”, казва Мари. Модерни и търсени са шалчета  за булдози, а дневно в Instagram се публикуват десетки снимки.

„Самата аз имам профил в платформата, и виждам, че хората са създали в нея профили на своите кучета, защото всеки намира своя домашен любимец за най-красивия”, казва Гьонке. Нейното куче е било доста фотогенично като малко, и Гьолке решила да го направи популярно в мрежата. Междувременно се превърнал в звезда с над 5 хил. последователи от цял свят. Умна идея как да превърнеш домашния любимец в рекламна фигура за шалчетата които Гьолке прави ръчно. Признава че интерес не липсва дори от клиенти от Италия и Швейцария. Така  северногерманският кучешки лайфстал се превръща в  истински експортен шлагер, защото да изглеждаш модерно е важно за всеки независимо от това дали е на два или четири крака, и без значение дали на четириногите им е все едно как изглеждат.

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар