Как хоби фотографията може да те направи известен?

2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 LinkedIn 1 Email -- Filament.io 2 Flares ×
Rate this post
Вълшебните пейзажи на Бавария правят Яник известен

Фотографията като хоби, понякога прави известни не само заснетите мотиви, но и хората зад обектива. Да снимаш природата е нещо уникално и впечатляващо. Съвременните достижения пък правят възможни снимките да достигат много бързо до милиони.  С подарената за рождения му ден камера 17-годишният ученик Яник Обернхоф започва да снима различни природни забележителности в родната Бавария и благодарение на Instagram става известен. Профилът му в тази платформа вече има почти 650 хиляди последователи. „Не искам да ставам звезда, но човек се чувства известен, когато види колко последователи има в Instagram”, признава младежът. А за това допринасят несъмнено и неговите снимки, които в никакъв случай не представляват някакви екзотични обекти, а гледки от природата на Бавария.

„Такива са например  Алпзее в близост до Гармиш или множество забележителности в Алгой“, които ми харесват. Едно от любимите му места е Валхензее. Яник е на брега от ранни зори, за да заснеме възможно най-красивите снимки, доближавайки се до трудното ежедневие на истинските професионалисти.

Яник Обернхоф

Целта ми е да направя снимки, които да се харесат не само на мен, но и на хората. Мисля че онези които харесват снимките ми изпитват влечение към местата които заснемам, и снимките им помагат да се почувстват част от тези места”, продължава фотографът.

Яник поства заснетите снимки в интернет от три години насам. Впечатляващите заливчета на езерата в Алпите са сред любимите му мотиви, които могат да предизвикат не само внимание, но и да изненадват.  Яник заснема обектите и с помощта на дрон. „Винаги е чудесно да видиш как изглежда всичко отгоре. Гледната точка от въздуха ти дава една различна перспектива”, смята Яник. У дома с малко обработка- филтриране на изображенията и промяна на контрастите снимките са готови за публикуване. „Правя това предимно вечер. Забелязал съм, че имам доста последователи от САЩ, ето защо се съобразявам с времето когато ги публикувам”, продължава Яник. Само за 30 секунди последната добавена снимка има вече 82 харесвания, а до края на деня нарастват до 35 000. И Яник няма как да не е доволен, защото поне за ден е станал най-успешния  фотограф от родната му Бавария.

Мартин Иванов

по материали на „Дойче веле”

Снимки:’Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар