Санкт Мориц предлага лукс, extreme и удоволствия не само през зимата

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 1 Email -- Filament.io 1 Flares ×
Rate this post
Църквата на Св.Мориц от 12-ти век е една от историческите забележителности

Курортът  Санкт Мориц, намиращ се в източната част на Швейцария в кантона Граубюнден е известен най-вече като елитен център на зимния туризъм със лукса и възможностите, които предлага на всички любители на ските. Лукс,екстремни спортове и малки удоволствия обаче курортът предлага и през лятото. Много повече отколкото може да си представите. Тук се преплитат  старинна и модерна архитектура.

Норман Фостър също е оставил своят архитектурен отпечатък тук

Сред забележителностите са кулите на църквата на Св. Мориц от 12-ти  век, както и модерни сгради, една от които е по проект на световно известния архитект Норман Фостър. Заснежените през зимата писти през лятото се превръщат в трасета с най-различна трудност, привличайки любителите на пешеходния туризъм и планинското колоездене.

Санкт Мориц предлага екстремни преживявания не само през зимата

Бившият банкер Деив Шпилман сега е занимава с организирането на турове за маунтинбайкъри от всякакви възрасти. „При нас има трасета  най-различна степен на трудност, които все пак предполагат известни умения за каране на велосипед в планината. За тях не е достатъчно да можете да карате колело в градски условия”, казва Дейв. Според него ако зимният спорт е кралят на спортовете в региона, през лятото карането на маунтийнбайк е кралицата.

Около Санкт Мориц има възможности и за екстремни преживявания на вода. Само на 7 километра от курорта се намира езерото Силвапланерзее, предлагащо отлични възможности за любителите на сърфинга. Алекс Премие напуска родната си Франция  пред 11 години  за да дойде край Санкт Мориц, където работи като учител по уиндсърф.

„Тук вятърът не е много бурен, няма и чак толкова големи вълни, но имаме голям избор на места за сърфиране, където вятърът духа с различна скорост. Това прави езерото много удобно както за начинаещи, така и за професионалисти”, споделя Алекс.

Швейцарският шоколад е едно от удоволствията в десетките сладкарнички на курорта

Сред удоволствията за недцето е и типичният швейцарски шоколад.  Може да го откриете в сладкарницата  на Hanselmann.  Тя е една от най-стара и се намира в центъра на Стария град. Привлича местни и туристи още от далечната 1894 година. „Най-търсена при нас е торта с ядки, която е специалитета на региона. Предлагаме и специални шоколадови бонбони с трюфели, с алкохол според вкуса на клиентите”, казва Барбара Прибис.

Ако сте прекарали напрегнат ден в обиколки и разглеждане на забележителности, е време да се потопите в лукса. Предлагат го неизброимите хотели от най-висока категория, даващи възможност да се насладите на най-различни спа и уелнес процедури. Маринела Негри   работи в Badruts Park Hotel  като масажистка, специализирала се в аюрведически масажи.

”Предлагаме различни възможности, но аз съм се насочила основно към аюрведически масаж, който е особено подходящ за изчистване на кожата от токсините”, казва Маринела.  В Сен Моритц може да освежите тялото и душата си не само с чистата вода и свежия въздух, но и с вълшебни гледки навред около вас, защото сте в сърцето на швейцарските Алпи.

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар