Foodblogs- наслада за сетивата

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Foodblog доставят наслада за сетивата

Специализираните блогове посветени на най-различни храни  са безброй, и представляват истинска съкровищница  от рецепти за ценителите  на изтънчените вкусове и аромати. Често създателите им ги използват като допълнение към книгите с рецепти които издават. Дори си имат свой  конкурс и награда –Foodblog Award. През  миналата година носител на престижната награда е графичният дизайнер Марк Кромер, който въпреки че не е сред най-добрите германски сладкари, показва, че умее успешно да ги конкурира със своите сладкишчета и тортички. Публикува ги в собствения си блог bake  to the roots. Обявен  е за най-добрия специализиран блог в Германия, а зад него се крие един истински рай за сетивата- от тортички с цитрусови плодове до сладкиши с боровинки.

Марк Кромер

Разглеждайки го човек сякаш усеща ароматите и вкусовете още докато чете рецептите. Все пак преди да се стигне до тях, Марктрябва да поизцапа първо ръцете си. Последното му творение са хибридни сладкишчета.

„Крофинс- е една смесица между кроасан и мъфин, много лесно и вкусно. Не съдържа много мазнини, но въпреки това ще ви се услади”, казва Марк.

Списва  bake  to the roots от три години насам. Когато започнал  не е мислил, че ще стане най-добрият фуудблогър.  „Започнах с къпкейкове, в които се влюбих. Тогава все още ги нямаше в Германия. Опитах и видях, че мога да ги приготвям  много добре и сам у дома. Проблемите дойдоха с рецептите, защото не винаги успявах да намеря точните  съставки”, припомня си блогърът.

bake to the roots е обявен за най-добър кулинарен блог в Германия

След като е готово, тестото за крофинс трябва  да постои малко в хладилника, време през което Марк посвещава на блога си. Отделя редовно по около 16 часа седмично. Подготвил е три нови рецепти, но не преди да е тествал всичко с небцето. Тестото е готово. Разточва го, поръсва го със захар , завива го, нарязва го, и го слага във формите за печене. Крофинс се запичат  във фурна нагрята до 200 градуса. Всичко тече по план. Сладкишчетата е добре да се хапват докато са топлички, но Марк още не е готов. Преди да достави удоволствие за небцето, трябва да направи снимките неизменна част от представянето  на новото  кулинарно вълшебство в мрежата. И то със сигурност едва ли ще е последното, защото в главата му се зареждат поредните идеи за нещо вкусно, с което да достави наслада за сетивата…

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле” /bake to the roots

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар