На кафе в храма на котките

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Храмът на котките осигурява едно пухкаво преживяване заедно със доза сутрешно кафе

Тук можеш да си поиграеш с нещо мекичко и космато, докато очакваш сутрешното кафе, защото това е първото по рода си котешко кафе в Хамбург. „Свързах се с няколко организации за защита на животните в интернет, и така четириногите обитатели от Ирландия и Гърция се озоваха тук”, казва Риана Ренч. От юни 2017 година в него обитават 6 котки, които са донесени  в рамките на специален проект за защита на животните. Котките пристигнали в Хамбург с помощта на две организации- „Puss in Boots“ и „flying cats“ , а Риана се е погрижила да създаде един малък оазис за четириногите обитатели на кафето, което получило и подходящо име- „Храмът на котките”.

Тя е завършила PR и ивентмениджмънт., а идеята да направи подобно кафе взаимствала от Азия, която има доста по-големи традиции. Първото подобно кафе в Тайван например отворило врати преди 20 години. А тенденцията да се отварят все повече подобни кафета се разпространява в Европа. Сега и Хамбург вече е част от  градовете, където се налага модата на тези малко по-особени  кафета. Особеното в тях не са някой нов вид хамбургери или питиета, а  мекото и мъхесто преживяване, осигурявано от основните им обитатели-котките. И интересът към храма е огромен,  в почивните дни да си намери човек място сред обитателите му е възможно само с резервация, а отзивите са повече от положителни. „Много е хубаво, обичам котките”, казва една клиентка, друг фен на четириногите не скрива възхищението си от това, че в Хамбург се е появило подобно ново кафе.

Тук човек може да забрави за стреса поне за едно кафе време

За да не попадат косми в храната, е забранено да се хранят  котките. Останалите правила в котешкия храм са много прости, и са свързани единствено със запазване на спокойствието на обитателите му.  Те не бива да се снимат със светкавица, да се поставят върху шкафовете или повдигат на високо. Кучетата и външни котки също са нежелани, а децата не трябва да са облечени в черно.

Една от посетителките на храма е котешката психоложка Татяна Менинг, която иска да разбере как се чувстват четириногите обитатели. „Обикновено у дома те остават сами по цял дем, а след работа на човек не му е до котешки игри, но тук е различно, защото котките са постоянен обект на внимание и го намирам за чудесно“, споделя тя.

Интересното е, че всичко което се предлага за храна в „Храма на котките” е веганско, и това е свързано с философията и вярването, че трябва да се осигури не само благосъстоянието на котките, но и на всички животни в унисон на все по-засилващата се тенденция за водене на екологосъобразен начин на живот. В тази връзка всички храни в него са био и с регионален произход. Кафето, чая и останалите напитки пък се доставят от местни малки фирми, с което се подкрепя развитието на устойчиви бизнес модели в региона на Хамбург.

„Те просто ни правят щастливи, и това го виждам и по лицата на клиентите, които си тръгват радостни оттук, защото животните създават една чудесна атмосфера.’, казва Риана.

Щастливи котки-щастливи хора и още по-щастлива собственичка, защото не само бере плодовете на един успешен маркетингов проект, но и защото е намерила простичка рецепта за избавяне от ежедневния стрес.

Мартин Иванов

По материали от Интернет/”Дойче Веле”

Снимки: brigitte.de/“Дойче Веле“

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар