Сладко и модно

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 1 Email -- Filament.io 1 Flares ×
Rate this post
Комбинацията между цветове и форми прави снимките на дизайнера истински хит

Питате ли се може ли да има нещо общо между тортичките и обувките. Ако става въпрос за Тал Шпигел, отговорът е – да. Израелецът е не само графичен дизайнер, но и партесие, а комбинациите между обувки и сладкишчета превърнаха неговите снимки в истински хит в Instagram. Живее в една от модните столици на Европа- Париж, където изобилства не само от модни обувки, но и от сладкарски работилници, предлагащи истинско богатство от тортички.

„Тук на всеки две минути можеш да видиш някой нов магазин за сладки и в тях да откриеш  един нов живот, който може да те  вдъхновява. Те са любими на парижани, ичаст от ежедневието им”, казва дизайнерът. Той живее от две години и половина във френската столица, и се вдъхновява от съдържанието, цветовете и геометричните форми на сладкишите. За поредната снимка си купува една тортичка с формата на розичка, която да пасне на цвета на обувките му. „Тя представлява един макарон пълен с крем от розови цветчета и малини”, пояснява продавачката.

Тал Шпиегел създава снимките си веднага щом излезе навън. Важното е да има неотрален фон за да изпъкнат тортичките и обувките и ги публикува в своя профил desserted in paris в Instagram.

„Идеята да направя dessert in paris ми дойде когато обикалях из парижките сладкарски магазини. Исках да видя всички тортички и да ги пробвам, а след това да ги покажа в Instagram”, споделя Тал. Един ден забелязал, че сладкишчетата  пасват перфектно на обувките му. „Тогава направих една снимка и хората я харесаха. Останалото е история”, признава още той. Неговият профил вече е събрал почти 150 хил. абоната. Почти всеки ден поства една нова снимка- комбинация между тортичка и обувки.

Светът на тортичките вдъхновява дизайнера

„Понякога изглежда лесно, но зад всяка снимка се крие доста работа. Ходейки в магазините и партисериите винаги се опитвам да търся разнообразието между формите и цветовете. И всеки ден трябва да откривам някой непознат десерт, който да пасне на определен цвят и форми на обувките”, казва  дизайнерът.

Съвсем не лека задача, преди всичко при избора на обувки. Междувременно вече се е сдобил с над 200 чифта обувки, и продължава да търси нови форми и цветове. „Любовта ми към обувките датира от времето, когато живеех и работех като графичен дизайнер в Тел Авив. Обичах комфортните обувки  с ясно изразен графичен стил и започнах да ги събирам. Когато пристигнах в Париж, открих още цветове и форми и страстта ми към колекциониране особено след създаване на dessert in paris се увеличи още повече”, продължава Тал.

Той е станал любимец не само на местните бутици, но и на сладкарите като Ерван Бланш, които вече правят специално за него най-различни сладкиши и тортички. По-рано Тал също сам си е правил тортички, но сега вниманието му изцяло е насочено към dessert in paris и има защо. „Смятам че той прави нещо повече като търси точните сладкиши които да паснат на обувките.Това е нещо като изкуство”, казва Бланш, а приготвената  от него тортичка с манго влиза директно в интернет разбира се с подходящите за целта обувки.

Междувременно Тал е издал книга със своите сладко-модни истории с някои от най-добрите снимки от Instagram. „Мисля че  тортичките които графично изглеждат добре или са нещо по-особено се радват на повече харесвания като например такава, наподобяваща кубчето на Рубик направена от Седерик Кроле”, разяснява дизайнерът. Според него хората обичат сладкишчетата, в чието създаване майсторите са вложили по-голямо въображение. Хората като  цяло се чувстват щастливи, когато виждат как изглеждат тортичките от Париж.

Мартин Иванов

по материали на „Дойче веле”

Снимки: „Дойче Веле”/Instagram

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар