Бум на животните-служители в Русия

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Котки, овни и сови се нареждат сред най-предпочитаните

Котаракът Рижко си има почитатели в социалните прежи

В Русия все по-голяма популярност взема една необичайна мода- назначаването на животни за служители в най-различни сфери. Разбира се лидери си остават котките, които както знаем освен като мишеловци и музейни работници, могат да изпълняват и редица други функции- на наблюдатели или талисмани.  Котаракът Рижо например се води като библиотекар в една библиотека в Московска област.  Основната му задача е да привлича нови читатели. „Котето изпълнява служебните си задължения доста съвестно и активно участва в най-различни мероприятия, за което дневно получава по две пакетчета храна”, разказва Наталия Акинфеева.

овенът Толик привлича повече клиенти от всяка реклама

Овенът Толик е сред най-оригиналните сътрудници в едно кафе, взет да забавлява клиентите, но с времето популярността му дотолкова нараснала, че е повишен в арт директор, а за него работи цял екип от блогъри. Татяна Мелникова признава, че в тази му длъжност, Толик надминава целия артотдел на кафето. „Той привлича по-голям интерес от всяка друга реклама”, казва тя.

Въпреки че не се слави като съвестен работник, лемурчето Вася се превърна в емблема на зопарка в Геленджик

И фантазията на жадните за реклама не спира до тук, защото в зоопарка на черноморския курорт Геленджик например за служител е назначен лемурът Вася, който не се слави със сериозна трудова дисциплина.  „Веднъж не успяхме да го открием, въпреки че претърсихме целия парк. Намерихме  го недалеч от мястото, където съхраняваме плодовете. Беше си похапнал банани и беше заспал”, признава Максим Сахарний, служител в зоопарка.

Няколко сови също се вписват в трудовото ежедневие на едно московско  антикафе. Държат ги без клетки, като позволяват на посетителите да ги галят. Но както знаем те са странни пици, и едва ли могат да минат за домашни любимци. „Ако не искат да се снимат с вас, значи нищо не може да ги накара да сторят това”, казва Марк Любимцев. Доказателство за това е самецът Александър Македонски, който не допуска хора до себе си.

Мартин Иванов

по материали на ОРТ

Снимки: ОРТ/интернет

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар