Styling: Дизайнерски тишъртки с необичаен десен

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 1 Email -- Filament.io 1 Flares ×
Rate this post

Берлинска дизайнерка създава щампи уникати

Подобни щампи са част от необичайното изкуство на една берлинска дизайнерка

Берлинска дизайнерка е в основата на създаването на изключително стилни дизайнерски тишъртки, използвайки уникален  дизайн- върху които  щампова капаците на отходни шахти. търсейки своите мотиви из улиците на европейски столици като Рим, Мадрид и Виена.

Ема Франке-Раф  е текстилен дизайнер и пренася щампите директно от улицата върху фланелки и чанти. „Изглежда сякаш копираш нещо, но аз всъщност  откривам нови мотиви, които пресъздавам върху тъкани”, казва дизайнерката.  Някои от тях са пълни със забележителности, а тя е открила почти 150 уникални мотива, които е щамповала.

Ема Франке не просто копира, а открива нови мотиви из улиците на европейски граове

През 2006 година по случай 150 годишният си юбилей, берлинското ВИК-дружество е заменило почти 500 подобни капака, считани за непотребни, които тя използва за да създава печатно изкуство. „За тях това са просто  капаци за шахти, а не нещо  с потенциал, което може да послужи за изкуство”, казва тя.

Дневно произвежда по около 30 щампи, всяка от които е уникат.

„В“ като вода, която е един от символите на Будапеща

Тениските с тези мотиви се продават по 49 евро, а цената на чантите започва от 20 евро. Печата ги вече навсякъде по света, има събрани мотиви от Будапеща, Виена, Мадрид и Рим. „В Рим например се оглеждахме за мотиви и детайли, които имат нещо общо с града. В Будапеща пък видях капак  с буквата „В”, и тъй като го отъждествих с вода, веднага направих щампа”, разказва Ема.

Повечето произведения на изкуството предлага чрез своя онлайн магазин. Клиенти са туристи, останали впечатлени от нейната работа. „Запитах се какво прави, и видях че всъщност щампова картина със забележителности от Берлин”, споделя френска туристка. За да създава изкуство обаче, единственото условие е да не вали.

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар