Премиера на романа „Грохот” от Силвия Томова

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Авторката Силвия Томова в средата

На 12 декември от 19 часа в рамките на 45 Международен панаир на книгата, в НДК се състоя премиерата на романа „Грохот“ на Силвия Томова. По-долу може да чуете кратичък откъс и да прочетете повече за авторката и новата и книга.

За Силвия Томова: Авторката е завършила дефектология и журналистика в СУ. Публикувала е в най-различни издания като: „Литературен вестник“, „Литературен форум“, „Словото днес“, списание „Книгите днес“ и др.  Дебютната и книга  „Кожа”излиза през 2001 г. , а през 2006 г. сборникът с разкази „Добър ден Р”, който получава първа награда на конкурса „Рашко Сугарев”. Носител е на приза „Книга на годината“ на академия „Либер“ (2010) и наградата „Ваня Константинова – 2016“ за романа „Печатарят“.Нейни разкази са превеждани на хърватски, полски и беларуски езици. Автор е на романите „Тит от Никомедия“, „Печатарят“ и „Милост за приятелите“. Сега излиза последната и книга- романът „Грохот”, издава го „Жанет 45”.

Повече за книгата:  „Светът посреща 1941 година с тревога. Германският райх владее територии от Балтийско до Черно море, искрата на войната е подпалила и Африка. Победителите чертаят картата на една нова Европа, в която ще господства арийската раса, а бъдещето на всички останали народи е заложено на карта. В такива условия България е изправена пред съдбоносен избор. Противопоставянето на най-мощната военна машина към онзи момент е сигурна катастрофа, сключването на съюз с Германия, ако се окажем отново на страната на победените след края на конфликта, също…”

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар