Четириногите любимци като инструмент на рекламата

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Наличието на куче в магазините може да доведе до допълнителни приходи от 68 млн. евро

Кристел Лунквист привлича повече клиенти с помощтта на своя най-верен приятел- пуделчето Бърти

Използвайки домашното куче като инструмент на реклама, вие може да допринесете за невероятен растеж на бизнеса си. Според ново проучване повечето клиенти предпочитат да посещават магазини или търговски центрове, в които биват посрещани от някой четириног приятел.  Нещо повече, наличието на куче в магазините  според авторите на изследването, може да доведе до увеличаване на бюджета с 68 млн. евро.

Така е постъпила и Кристел Лунквист, управител на фризьорски салон в лондонския Квартал Нотинг Хил, вземайки на служба пухкавото пуделче Бърти. „Неговата работа е да поздравява клиентите, нещо което много обича. В повечето случаи седи до вратата, и когато имаме работа, просто се разхожда покрай столовете и се гушка с клиентите”, казва Кристел. Така нейните клиенти се връщат не само за смяна на прическата, но и за различни козметични процедури, което за един малък бизнес е от много голямо значение.

Бърти обаче не е единственият случай, в който находчиви предприемачи залагат на четириногите си любимци като инструмент за реклама и повишаване на доходите. Булдогът Хаксли е дори още по-известен. Истинска звезда в Instagram.  Той е „лице” на новооткритото издателство Flongs.

Все повече собственици на домашни любимци във Великобритания ги използват за повишаване на собствения си имидж в социалните мрежи. „Хората го обичат. Любопитни са какво се крие зад него, и като краен  ефект  те се интересуват от магазина, в който живее. Така с малко късмет може и да ги привлечете като клиенти ”, казва Айми Мадил, търговец на книги.

Булдогът Хаксли е истинска рекламна звезда

Психоложката  Хъни Ланкастър-Джеймс не е изненадана от резултатите . „Изследването фокусиращо се около търговията  в която домашните животни са инструмент за привличане на клиентите е много интересно. То потвърждава нещо което знаем, че домашните животни  могат да са ни само от полза за това”, казва тя. Това според нея е особено важно за дребните търговци, тъй като клиентите са привлечени като магнит от животните. Играят си с  тях, и могат по-лесно да вземат решение дали да купят нещо. Понякога обаче не е точно така.

Четириногите са неотменима част от работното ежедневие на цветарката  Къри Кокс, но не всеки клиент се радва на ласките на нейните питомници.  „Когато хората дойдат в магазина винаги им казвам :”Внимание, тук има две кучета които трябва да поздравим.” , но  това може да уплаши някои, които се страхуват от кучетата”, казва продавачката на цветя. Затова тя е близо до животните си, за да не изплаши клиентите. „Някои бързо излизат на вън, но за щастие те са малцина”, продължава тя.

Кучето не е само най-добрият приятел на човека, но и перфектен сътрудник и колега. Освен това винаги е на линия, когато идва реч за безплатна реклама. Според изследването вероятността клиентите ви да споделят в социалните мрежи че са си купили нещо от вас, се увеличава с 22%, ако в магазина си имате четириног любимец. А какво по-хубаво от това, когато той е допринесъл за това с участието си във вашата реклама.

Мартин Иванов

по материали на :”Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар