88 MHz е историята на един човек, влюбен в театъра

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
88MHY, режисьор Яна Титова

88 MHz  е филм, за който не е нито толкова просто да се разкаже, нито да се напише . Това е филм- изживяване, който просто трябва да се гледа. Не можеш да отговориш еднозначно на въпроси като:”Какво се случва?” и „За какво се разказва?”, защото 88 MHz е истински фоьерверк от звуци, усещания, мисли и чувства за всичко, което се случва съвсем непринудено и истински около главния герой в него.

Филм за сетивното усещане, за другия поглед към театъра, на човек, за който сцената е любов. а  театърът- магия. Само за седем години Йордан Георгиев си създава реномето на един от най-добрите театрални и кино журналисти у нас. Пред микрофона на предаването му маски свалят както знакови и утвърдени имена на българския театър, така и млади, перспективни и никому неизвестни актьори. За него театърът е всичко, а доказателство за това беше, че по време на премиерата на филма 88 MHz Данчо  както всички го наричат, отново беше на поредната премиера в театъра. Данчо вече е автор на две книги с избрани интервюта- „Без маски” и „Младите театрали говорят в  „Без маски”.

Филмът 88 MHz е създаден от много малко хора, а средства за постпродукцията са набрани през crowdfunding платформа. Режисьор на филма е Яна Титова. Следващите прожекции в „Дома на киното” са на 20 януари от 16:15 часа и на 14 февруари от 20:30 часа. Вижте го. Заслужава си, защото поне за малко ще се пренесете в един друг свят, разбираем за малцина, но да си част от който  е безценно….

Мартин Иванов

Режисьорката Яна Титова  за филма 88 MHz

Трейлър

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар