#IGW2018: Зелени стартъпи

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Напитки на базата на кафето са сред най-екстравагантните бизнесидеи на стартиращите компании

Чипс от плодове е една от иновативните и здравословни храни

Все повече компании стартират с реализирането на най-различни идеи за иновативни храни на базата както на конвенционални суровини, така и на нетрадиционни като насекомите например.  Ето защо за пръв път през тази година по време на изложението Зелена седмица в Берлин ще се организира  Startup Day, съобщават организаторите. Специално  жури е отсяло 20 стартъпа от над 50-те проекта, подали заявка за участие в състезание за набиране на финансова подкрепа, което ще се състои на 24 януари в Берлин. Сред участниците ще са компания създател на алкохолни  коктейли под формата на сладолед, на ядливи сламки, създатели на платформа за регионални производители на мед  и други.

Ето повече информация за някои от найинтересните стартъпи

Instinkt предлага закуски на базата на дървесни  скакалци. За мнозина насекомите са суперхраната на бъдещето, неизчерпаем източник който не води до разхищение на ресурси. От компанията утвърждават, че храните които произвеждат са 100% био.

Берлинският стартъп Bone Brok произвежда специални пилешки и телешки био бульони. Както те казват, създават храни от забравени или още непознати суровини, следвайки мотото  “leaf to root“.

Фермерите отглеждащи кафе имат още една алтернатива за повишаване на доходите

Caté  е стартъп, произвеждащ напитка подобна на чая  на базата  на обелките  на кафеените зърна. Това е една неизползвана суровина, продукт  който няма отношение към климата и може да повиши доходите на фермерите, които отглеждат кафе. Идеята хрумнала на авторите на стартъпа след едно пътуване в Бразилия. Самите кафееви зърна се намират в червените плодове на дървото, и досега малцина фермери са използвали тези обелки, които за тях са били непотребен отпадък. Видео: тук 

Disko Limo  е компания  предлагаща необичайна напитка- лимонада с кофеин, за чието производство се използват 100% биолимони.

Guzinos– модата на веганите също не е отмината, защото този стартъп  произвежда чипсове  на базата на зеленчуци. Подобна е и дейността на Kale and me, които правят  сок от зеле.

Баби варят компоти и творят с иглите в социален стартъп

My Oma –това е един много любопитен стартъп. зад който стои кооператив от над 100 баби- плетачки. Възникнал като социален стартъп в помощ на възрастните хора  и целящ да намери занимания, с които да се разнообрази пенсионерското ежедневие, плетейки ръчно шалове, шапки и други неща. Те се вдъхновили и за една друга идея, когато не се занимават с плетива, да правят компот от горски плодове.

Skadi – е стартъп произвеждащ вегански алкохолни  коктейли във формата на сладолед като “Whiskey Sour”, “Moscow Mule” или „Vodka Mate”.

Wisefood– е компания производител  на  първите ядливи сламки за сок в света на плодова основа, които могат да са алтернатива на конвенционалните.

Във фокуса на компанията Mühlenfeld е производството на домашен лук, и приложението му в кухнята тъй като освен че съдържа много полезни вещества, лукът е и беден на захари. Произвеждат храни на основата главно на регионални продукти от региона на Холцмилден в провинция Долна Саксония. В производството им влизат продукти като къри с джинджифил и червено вино с розмарин.

Мартин Иванов

по материали от Интернет

Снимки: Интернет

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар