#Startup: Ретролимонада ни връща към времето на 80-те

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Младите хора  все повече ще се ориентират към избора на устойчиви храни

Една ретролимонада, която напомня за времето, когато диското бе на мода

Те са модерни и ретро. Модерни, защото са млади хора с алтернативно мислене и ретро, защото вкусът на тяхната лимонада напомня на дисковремената от 80-те години, когато цитронадата поне у нас беше  на мода. Името им DiscoLimo  също не е случайно избрано и е отправка към онези времена. Те са новоизгряващ стартъп бизнес, решил да представи една нова напитка- лимонада с кофеин. Въобще подобни нестандартни продукти се оказаха на мода тук на първия по рода си Startup Day на Зелената седмица.

Това само идва за да покаже, че предприемчивия дух на днешната младеж е буден и в търсене на нови решения как да произвеждат устойчиви продукти, които вбъдеще могат да се превърнат в алтернатива на голяма част от познатите ни напитки или храни.

„Все повече млади хора се ориентират към проекти за създаване на устойчиви продукти”, каза по време на презентацията си основателя на стартъпа Александрос Крул, с което потвърди впечатленията ми. Дошли на изложението в Берлин за да опипат почвата с произведени прототипни количества от DiscoLimo. Защото бизнесът им е съвсем нов- започнали едва през май 2017 година, и тепърва им предстои да официализират рецептата и да стартират кампания за набиране на средства чрез crowdfunding.

В началото решихме, че искаме да направим една лъскава лимонада, но впоследствие променихме концепцията си, и се върнахме към класическата лимонада, тъй като никой всъщност не си спомня вкуса и”, казва Александрос. Решили да е био, защото до момента никой не предлага подобна напитка, като за целта използват екстракт от биолимони и кофеин от италианска компания производител на кафе, който остава като непотребен продукт в производдсвения процес.

„Доставяме кофеина като суровина за нашата лимонада  от една италианска компания, която внася кафето от южноамерикански биопроизводители”, потвърждава той.  Работят заедно с микропроизводител на напитки от Бавария, който се е съгласил да произведе първите тестови количества от DiscoLimo. „искаме първо да видим каква ще е реакцията на хората, и ако те приемат добре нашата напитка, тогава ще започнем серийно производство”, разяснява Александрос.

Био ще се налага все повече като стандарт в хранителната индустрия

Младите хора все повече търсят устойчиви биохрани

„Мисля че марката „био” ще продължава да се налага като стандарт в хранителната индустрия. Разговаряйки с наши колеги и приятели имам усещането, че съзнанието на младите хора да купуват все по-устойчиви храни ще расте със всеки изминал ден”, убеден е той.  В тази връзка стартиращите бизнеси според него ще играят сериозна роля, защото те служат като модели за привнасяне на иновативни решения в обществото. „Знаем че технологичните стартъпи са доста напред в това отношение, но това да бъдеш иноватор важи и за хранителната индустрия”, продължава Александрос. Имено стартъпите според него  могат да са проводници на идеите на младите хора в обществото.

„Тук за пръв път представяме нашия продукт, но искаме да участваме и на други изложения”, казва той и продължава:”Чрез DiscoLimo искахме да напоним за времената на 80-те години, тъй като винаги сме с усета за ретро нещата, ето защо и етикета на напитката с този дизайн напомня за онези времена”.

Първите потребители имали шанса да пробват ретролимонадата са неговите приятели, които я намират за страхотна напитка, едновременно освежаваща и ободряваща. Планират в бъдеще ако дейността им потръгне да пуснат подобни напитки на базата на портокали и ревен.

„Ние сме съвсем млади, но по време на този конкурс добихме истинска представа за сегашното състояние на берлинската сцена на стартъпите в хранителната индустрия и това колко перспективни проекти се предлагат на нея”, каза Александрос в заключение.

Мартин Иванов

Берлин

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар