Apartament Stores- пазаруване от ново поколение

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Apms предлага нови възможности за клиентите

Кой е казал че успешните продажби днес могат да се свързват само и единствено с онлайн пазара? Представете си че попаднете на гости при приятел, където може да си купите всичко което ви хареса. Aptm в Берлин ви дава подобна възможност, защото предлага една различна концепция, наподобяваща на подредено с вкус жилище, в където всичко което ви хареса, може да си го купите. Това е идеята на тази необичайна концепция, зад която стои американецът Крис Глас, за когото не само добрия дизайн, но и контакта с клиентите имат голямо значение.

Крис Глас

Всичко тук е грижливо подбрано, така както човек би си го избрал за собствения дом. Зад всеки обект в това пространство има една история. Мисля че усещането е основното, което кара клиентите да идват, защото човек разбира, че всичко тук има определена индивидуалност”, казва Крис.

Апартаменти-магазини като Aptm  съвсем не се вписват в традиционните модели на търговия , а по-скоро като жилища подредени така, че да привлекат клиенти с вкус към оформянето на вътрешното пространство. На площ от 230 квадратни метра можеш да си купиш всичко – дори пантофите и душгела от банята. Жилището се отдава за различни търговски ивенти и частни партита. Понякога се организират приятелски вечери.

Концепцията на Apms е проста- да създаде удобство и комфорт у клиентите

„Aptm е еднамногопластова концепция, защото това не е само един магазин, място за събития или жилище а всичко в едно, чиято основна идея е хората да откриват нещо необичайно или да преживеят нещо неочаквано. Смятам че всеки който е любопитен е наш клиент”, казва нейният автор.

Ексклузивната локация се намира в бившия работнически квартал  на  Берлин-Вердинг. Който иска да разгледа апартамента, трябва първо да си уговори среща с Крис. Една от клиентките му е живеещата в германската столица американка Ливия Лий, която е решила да преоткрие новия дизайн на жилището. Попаднала тук по време на едно вечерно парти, и от тогава насетне станала редовна клиентка. „Тук ми харесват много неща както винаги. Крис ще ме накара да фалирам”, казва с усмивка Ливия.

В Apartament Stores може да се открият дизайнерски решения на утвърдени марки като Rolf Benz

Крис Глас е в непрестанно търсене на нови обекти, не защото му е скучно, а защото просто всичко бива бързо разпродадено. Два пъти годишно апартаментът се обзавежда наново. Актуалният дизайн е типично германски , като заедно с обекти на реномирани дизайнерски марки като  „Розентал” или „Ралф Бенц” има такива на млади берлински дизайнери и винтич обекти. „Това е единствено по рода си място, където може да се видят неща на големи и утвърдени марки, и такива на неизвестни дизайнери. Междувременно могат да се видят интересни връзки между отделните обекти, като за зрителите също е интересно да видят как подобни обекти изглеждат в естествената им среда”, казва крис. Това според него би им помогнало да разберат, как те биха стояли в техния дом, и какво удобство би им създало това.

За Крис Apartament Stores е едновременно жилище, място за събития и магаин в едно

За мнозина Apartament Sors е една обещаваща концепция за бъдещето на модните и дизайнерски марки. „В търговията на дребно в момента ситуацията е доста сложна, но подобна концепция която може да създаде нови преживявания за  клиента не е за подценяване”, смята Лидия. Ето защо тя идва тук, чувствайки се като поканена да си купи нещо. Освен това в Aptm са добре дошли хора, които разбират от интериорен дизайн, а за това има доста малко места. Те обаче се множат. Подобни Apartament Storres вече има в Лондон и Париж. „Смятам че това е тренд, който тепърва ще се развива”, казва Крис. Във времената на онлайн продажбите подобни места са за хора, които не разчитат на едно кликване с мишката, а на тръпката от  нови преживявания.

Мартин Иванов

По материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар