Първият хотел за котки отвори врати в Ирак

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Четириногите разполагат с пълна програма за релакс

С дървета за игра и ливада с изкуствена трева разполагат обитателите на първия котешки хотел в иракския град Басра. В хотела се предлага и пълна програма за релакс на четириногите. Идеята за хотела хрумнала на 24 годишния студент по ветеринарна медицина и голям любител на котките  Ахмед Тахер. Дневния престой на една котка излиза между 3 и 5 евро. „Вземаме между 5 и 7000  динара според това колко време собствениците искат да оставят четириногите на хотел”, казва Ахмед .

Ахмед мечтае да отвори хотел за кучета и птици

Понякога по думите му таксата пада до 3 000  или дори 2 000 динара, което оценява като много евтино спрямо условията на живот в страната. Идеята на хотела е да му помогне да припечелва пари.

Доста хора се отнесли критично когато хотелът заработил, заради това че мнозина жители на Басра са принудени да се борят с тежките условия на живот, но идеята бързо си спечелила и първите привърженици като 38- годишният Манди фадел. „Идеята ми допада тъй като често пътуваме със семейството ми, и винаги трябва да търсим място къде да оставим котката”, казва Манди. Ето защо започнал да я оставя на хотел, където се убедил че грижите и храната за четириногите са на много добро ниво. Ахмед  няма да спре до тук, защото мечтата му е да отвори  още хотел за птици и кучета.

Мартин Иванов

По материали на АФП

Снимки: АФП

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар