Шоколадова мода

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Макс Рут създава необичайна шоколадова мода

Млад, талантлив и не без въображение германски шоколатиер преобръща представите и традициите в майсторенето на сладките изкушения, създавайки…цяла мода от шоколад. Дамски обувки и чанти, инструменти, бирени бутилки и каквото се сетите, все от шоколад.

Макс Рут е сладкар и шоколатиер вече трето поколение и е твърдо решен да пребори конкуренцията, претворявайки от шоколад най-рзлични необичайни обекти.

Изящни, красиви и вкусни

 „Винаги сме искали да правим нещо различно, защото всеки познава класическия великденски заек или дядо Коледа от шоколад, а ние искаме да правим нещо екстравагантно”, казва майсторът. Такова, което освен върху вкусовите рецептори да може да донесе усмивка на всеки, и изискващо  да си с креативно мислене. Това доставя удоволствие и на повече от двайсетте служители, с които разполага фирмата му.

„Моите приятели много ми завиждат, че работя точно тук и искат да са на моето място. Винаги настояват да им нося по нещо сладичко”, казва едно от момичетата, работещи в шоколадоватаманифактура на Макс Руте. В нея непрекъснато се развиват нови  шоколадови продукти.

Служителите в шоколадовата манифактура са за заиждане

„Нашата продукция е бутикова, и е страхотно всеки ден да виждаш по нещо ново като например каса с бирени бутилки от шоколад”, казва Руте. По-голяма част от сладките изкушения се предлагат в специализираните магазини за шоколад и в онлайн магазина на компанията, откъдето се разпращат за потребители от над 20 страни по света.

Началото е поставено от Герхард Рут през 1968 година с производството на бои за храни, а за тазгодишния половин вековен юбилей е планирано мащабно обновление на производството.

„Чувстваш се страхотно, когато хората ти казват колко хубави неща правиш. Ние получаваме индиректна обратна връзка, защото продаваме продукцията си на по-голям търговец, но ще се радваме още повече през следващата година,когато ще отворим наш магазин със собствена марка. Тогава клиентите ще могат сами да си пазаруват от нас, а ние ще имаме непосредствена директна обратна връзка”, казва Макс.

Мартин Иванов

По материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар