Спортът в Instagram

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Една фотообиколка из  стадиона на Нюрнберг

Група от фотографи дават различни перспективи към стадиона на Нюрнберг

Стадионите могат да са красиви  и тайнствени не само когато са пълни, а благодарение на платформи като Instagram мнозина могат да усетят очарованието им. Група любители на Instagram са се обединили за да ни ги покажат.

43-годишният Ян Хагеман е шеф и мениджър проекти, чиято страст са футболните стадиони и Instagram. Платформата преживява истински бум, и е сред най-предпочитаните за мнозина фенове на фотографията. Повечето от тях се обозначават като Igers съкращение от Instagramers. В своя профил Хафеман има близо хиляда последователи, които могат да разглеждат неговите снимки.

Катя Берглайн

Друг член на групата е 44-годишната Катя Берглайн- любител фотограф. Тя  е в търсене на необичайни гледни точки.  „Винаги се стремя снимките ми да са доста креативни, и смятам че човек на фона на празния стадион изглежда чудесно, но ако заснема моите маратонки  ще е още по-добре”, казва фотографката. Почти 500 хиляди души следят нейните снимки. „Няма значение дали сме пълни аматьори или не, дали заснемаме със смартфоните си или с най-висококачествени камери , винаги имаме възможност да обменяме опит”, казва тя.

И перспективите на всеки един от фотографите наистина са различни. Ян Хагеман е единственият от тях, който снима само с помощта на своя смартфон без да използва  функции за увеличаване и други подобни екстри, типични за голяма част от апаратите. „За мен е по-леко, защото всяка снимка обработвам на моя смартфон”, казва Хагеман. Така едно необичайно място може да роди и необичайни снимки….

Мартин Иванов

По материали на „Дойче веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар