Най-добрите котешки кафета на света

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Модата на кафенета в които можеш да комбинираш страстта към кафето и любовта към пухкавите мяукащи обитатели става все по-осезаема. Порталът cntraveler.com  прави класация на най-добрите Cat Cafés на света.

Brooklyn Cat Café

Както подсказва името му, това кафе се намира в нюйоркския квартал Бруклин. Заведението разполага с 24-часова камера за следене на котешките игри и лудории и предлага вегетариански и вегански специалитети.

Meow Parlour

Още едно нюйоркско котешко кафе, което е открито през 2013 година. Собствениците работят със специална доброволческа група, която може да помогне на всеки посетител да си намери домашен космат любимец.

Cat Café Neko no Niwa

Следващото котешко кафе се намира в Сингапур. Интересното е, че тук се продават и специални бижута, като с част от приходите се подпомагат бездомните котки в града.

Cats Republic

Когато се пенсионират, четириногите музейни работници в Ермитажа намират достоен прием в „котешката република“

Логично че тъкмо в северната столица на Русия, известна със своите четириноги музейни сътрудници е открито и първото котешко кафе в страната. След пенсионирането им от служба, някои от музейните котки намират пристан в кафето като „почетни граждани”. Концепцията на кафето е доста интересна, защото всеки посетител кандидатства за виза за влизане в „котешката република”. Освен това може да си тръгнете от него със специални сувенири или възглавници с котки.

KitTea

В това котешко кафе в Сан Франциско се препоръчва предварителна резервация защото местата са ограничени. И тук в основната кауза е  партньорство с Oakland Animal Service  с цел да се намерят повече грижовни стопани за четириногите обитатели, които идват от улицата.

La Gatoteca

Цветната La Gatoteca

Това кафе се намира съвсем близо до мадридския музей  на кралица София (Reina Sofía Museum). Стопанисва се от неправителствената организация ABRIGA, която спасява бездомните котки и обучава всички желаещи как да си осиновят едно мъркащо същество. Мнозина го определят като истинско „котешко светилище”.

Le Café des Chats

Монреал е един от първите северноамерикански градове , в който вече има няколко котешки заведения. Le Café des Chats е открито през 2014 година и вече има няколко кафенета в града.

Neko no Jikan

Котките допринасят за пълната хармония в кафето в Осака

Това е първото котешко кафе в Осака, а Страната на изгряващото слънце е номер едно в света  със своите 150 котешки кафета. Причината за това е, че в Япония не е разрешено отглеждането на домашни любимци. Авторът на класацията препоръчва и токийското Temari no Ouchi.

Le Café des Chats

Това парижко кафене е оформено вече като мини верига от две локации, в които дом намират котки, спасени от инициативна група за хуманно отношение към животните. При желание котките могат да бъдат осиновявани.

Pee Pees Katzencafe

Берлин също намира място в класацията със котешко кафе. Локацията му е на около 20-тина минути с кола от центъра, като авторите го препоръчват и заради вкусните домашни сладкиши.

Cat Café Macskakávézó

Това котешко кафе с типичното унгарско име се намира разбира се в Будапеща. Открито е през 2014 година като особеното тук, е че се заплаща входна такса срещу което се предоставя възможност за неограничена консумация на напитки за определено време.

Lady Dinah’s Cat Emporium

Публикувахте от Lady Dinah's Cat Emporium в Неделя, 18 февруари 2018 г.

Това е първото котешко кафене в Лондон, чийто проект е финансиран от хората чрез crowd-funding кампания, с помощтта на която са събрани 100 хил. паунда. Изисква се предварителна резервация.

Cat Café Melbourne

Котешките кафета стават истинска мода по света

Австралия се присъедини към котешката мода през 2014 година. В котешкото кафе на Мелбърн също се изисква предварителна резервация. Питомниците тук не се дават за осиновяване, но нищо не пречи ако си намерите някой бездомен котарак да си го вземете като домашен любимец.  Авторите препоръчват още едно заведение- Catmosphere Café , находящо се в Сидни.

Catmosphere Café

Café, Chiang Mai е оформено със собствен дизайн

Последното кафене в класацията се намира в далечен Тайланд, което има клон и в Сидни, и е със специален дизайн на оформление на пространството.

По материали от Интернет

Снимки: Интернет

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар