Професия изобретател

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Видеата на Иван Миранда са цветни, каквито са и изобретенията му

Испанецът Иван Миранда кипи от всякакви идеи, които не само реализира в своето ателие в град Сан Себастиан, но и припечелва от рекламата им в YouTube. Видеата му са цветни, каквито са и неговите изобретения, пистолет за стрелба с цветни топки или  укулеле произведено с помощта на 3D принтер.  Част от изобретенията си като робот, който може да напише всичко върху пясъка, изпробва на брега на океана. „Това е робот, който може да напише каквото си пожелаете върху пясъка. Направих го, защото имах желание за това. Може би някои няма да открият никакъв смисъл в това, но когато имам някаква идея, винаги искам да я реализирам”, казва Иван.

Иван Миранда

Първия тест на своя робот заснема на видео и публикува в своя канал в YouTube. Само за две седмици видеото е гледано от над 230 хил. потребители.  За да тества някои от разработките си, Иван Миранда обикновено отива рано сутрин на плажа, още преди да са пристигнали първите туристи. Извън това се занимава с ремонтиране на някои от „играчките” си в своето ателие, като например един червен танк. От дете се впечатлява от всякакви електрически играчки. Въпреки че работи в администрацията, той определя YouTube като най-добрата професия.  „Ако се замисля, бих искал да развия този танк като сериен продукт и да го свържа с нещо сериозно, което ми доставя удоволствие”, казва изобретателят.

Според него хората харесват видеата които публикува, защото виждат колко страст и любов влага в направата и демонстрацията на най-различни неща. И показателно за това е, че в своя канал има вече почти 70 хил. абонати. Когато  нещо се развали, с помощта на своя 3D принтер Иван просто го използва  за да  претвори някоя от другите си идеи като скейтборд или механична музикална кутия.

След това публикува поредното видео и следи коментарите. „Хората искат да видят целия процес- от планирането до тестването. Това че накрая се убеждават, че съм направил нещо което работи, ги впечатлява, Искат да видят че правя грешки, и че се уча от тях”, смята Миранда.

Животът на неговите изобретения е кратък. По-голяма част от тях подарява или трябва да продаде, защото няма къде да ги съхранява.  За направата на робота, който пише върху пясъка от идеята за реализиране до готовия продукт му отнело три седмици време.

Мартин Иванов

По материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче Веле”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар