В Сирия създадоха първия приют за котки, жертви на войната

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
С помощта на дарения Мохамед създава първия котешки приют в Сирия

Войната не подбира нито средствата, нито жертвите. Нейни жертви стават и хора и животни, а сред последните се числят и котките. С помощта на дарения Мохамед ал Джалил създава приют и клиника за лечение на котки– жертви на гражданската война в страната. Преди войната Мохамед е работил като електричарв град Кафранаха, но след избухването на войната започнал работа като шофьор на линейка, като винаги се стараел да полага грижи за изгубили се котки. Създал котешкия приют  за питомници чиито собственици избягали с помощта на дарения.

Ветеринарните практики са истинска рядкост в Сирия

„Живея в страна, която се намира във война, затова реших да основа първия котешки приют в Сирия. На Запад е добре, но ние тук трябва да покажем, че също сме добри, мирно настроени и с добро сърце”, казва Мохамед, който с кампанията си е добил особена популярност в социалните мрежи. Това му позволило да подпомогне отварянето и на една ветеринарна практика, което е истинска рядкост за региона.

„При нас носят доста безстопанствени животни , сред тях котки и кучета, но сред пациентите ни има и крави и овце. Всички тях се опитваме да лекуваме от раните , нанесени им от войната ”, казва ветеринарят Мохамед  Юсуф. Котешкия приют също е бил поразяван вече от куршуми, като дори едно дете е било ранено по време на детски празник в приюта.

Мартин Иванов

По материали на АФП

Снимки: АФП

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар