Яжте грозде и отслабвайте

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Най-подходящи за гоздови диети са сортовете без семки Снимка: vinograd.ru

Известно  е , че всяка храна в определени количества е полезна за здравето. В това златно  правило особено място заемат сезонните плодове, а в края на лятото и началото на есента към тях се причислява и гроздето със своето богатство от вкусове, цветове и аромати. Мнозина почитатели на по-стройната фигура се стремят да консумират в малки количества, но постоянно от този сочен дар на природата, смятайки, че може да им достави  абсолютно всички хранителни вещества поради високото му  съдържание на калории . Това обаче не е съвсем така, твърдят от руския портал vinograd.ru, тъй като съществуват редица гроздови диети, оказващи влияние на организма, и основното е правилната употреба на гроздето ако се стремите да отслабвате.

При планиране на диетите трябва да отчетете това, че гроздето се явява сезонен плод. Вредна ли е консумацията на грозде, и може ли хората да си похапват сочните му плодове ако искат да отслабнат? Това са най-честите въпроси за онези, които пристъпват към гроздовите диети.

Преди всичко предимствата на гроздето се коренят в няколко важни пункта. Първо в повишеното съдържание на калории в сравнение с останалите плодове. В 1 кг грозде се съдържат цели 63 килокалории, което означава, че освен да отслабнете, те могат да ви помогнат да се усещате доволно сити. Освен това гроздето се счита за природен антидепресант и е богато на хормони, способстващи за разграждане на складираните в организма мазнини. То извлича от организма различни вредни съединения като токсини, унищожавайки ракови клетки и предотвратява образуването на тумори в различни органи. Не на последно място гроздето допринася за забавяне процесите на стареене, и оказват положително въздействие върху кожата. Важно е да приемате гроздето без да го белите от ципата, защото именно в нея се намират витамините и други полезни вещества.

Все пак към гроздето с внимание трябва да подхождат людете с алергия към този плод, и онези, които страдат от хронични болести на хранителната система, особено гастрит и язва. Ципата на гроздовите зърна може да раздразни стомаха. и да обостри страданията им. Ето защо за тях гроздовата диета е неподходяща. Не е желателна и консумацията на неузряло още грозде, защото може да доведе до хранително отравяне. При продължителна консумация на грозде пък може да се стигне до прекомерно натрупване на някои витамини в организма.

Най-популярните гроздови диети

Най-благоприятни за диетите са сортовете грозде без семки, които нерядко имат негативно влияние върху хранителната система. Най-разпространена е тридневната диета, при която консумацията на грозде нараства  с по един килограм от 0,5 до 2,5 кг . Плодовете трябва да се разделят на пет порции, а освен тях е задължително приемането на много вода или чай. Последно трябва да си похапнете грозде не по-късно от 2-3 часа преди заспиване.

Съществува още една комплексна диета за седмица, в която освен грозде може да се включват и други храни като например около 250 грама термично обработено месо, малко варен ориз и зеленчуци. В периода на диета може да се консумира и елда. Освен това водата и чаят също трябва да присъстват, а дневното количество грозде трябва да достига до 1 кг .

Ако пък искате по-лека диета, може да заложите на вариант, който да включва комбинация от половин килограм грозде и литър гроздов сок. Сутрин може да хапнете например 100 грама гроздови зърна и да изпиете чаша сок. След два три часа чаша чай. На обед менюто ви ще изглежда твърде „постно” , защото ще съдържа само чаша сок, а за вечеря към него ще добавите  остатъка от гроздовите зърна и чаша чай.

Мартин Иванов

По материали на vinograd.ru

Снимка: vinograd.ru

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар