Дизайн и лукс в едно

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Малкото хотелче „Бялата лилия” в Антверпен приютява уморени звезди

Със спокойствие и идилия Антверпен привлича уморени звезди

Когато на звездите им писне непрестанно да греят на небосклона на световния шоубизнес, често търсят пристан в спокойни и уютни местенца каквото е малкото дизайнерско хотелче „De Witte Lelie“  в белгийския град Антверпен.  Намира се в центъра на стария град, в сграда от 17-ти век. Собственик на „Бялата Лилия” е Барт  Бусшоп, а сред клиентите му са светила на модата, киното и музиката от цял свят. Съвсем наскоро ни гостува Карла Бруни, казва собственикът, докато показва плакати с благодарствени автографи от звезди като Уилям Дефо, чест гост на хотела. Която от тях иска да си осигури същото легло, трябва да резервира президентския апартамент. „Като двойна стая може да се наеме срещу 635 евро на нощ, а ако се наеме като единична стая, цената е около 459 евро”, уточнява собственикът. Тъкмо за звезди с бездънни джобове,ценящи запазването на дискретност. Сред тях е и Адел. „Тя нае целия хотел за една седмица, като всеки ден избираше нова стая”, казва Барт.

С лукс и стил „Бялата лилия“ привлича известни личности

Той купил хотела през 2008 година и го прекроил според собствените си представи. „Използваме само най-добрите материали като например тапети от топ магазин в Бруклин, един от дизайнерите на които е Лени Кравиц”, казва още собственикът. Всички мебели са също дизайнерско изпълнение, защото Барт Бусшоп дълго време е работил в мебелната индустрия и познава лично голяма част от дизайнерите.

До идеята да отвори собствен хотел достигнал  след като му омръзнало да пътешества по света и да търгува с мебели. Интересът ми към хотелите дойде оттам, че имах възможност да гостувам на някои от най-добрите в света, но почти нищо не разбирам от хотелиерство, нито пък имам специализирано образование, признава той. След като купува хотела заедно със своя съдружничка и нейното семейство Барт преустроява всички 11 стаи, като всеки детайл е планирал сам. За мен най-важното в стаите е наличието на просторна баня с много хубав душ”, казва още той. В „Бялата лилия” всеки който желае,  има възможност сам да си приготвя храната в просторна кухня. Идеята според него е гостите без значение от звездната им величина да се чувстват като у дома си, а когато някоя от тях не е резервирала целия хотел, то той е достъпен за всички.

Мартин Иванов

По материали на „Дойче Веле”

Снимки: „Дойче веле

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар