Нова генерация

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Новото ICQ 7 предлага свързаност със социалните мрежи

„Да си върнем старата слава”.Това с пълна точност може да важи за популярният клиент, който с последната си версия ще се опита поне малко да засенчи конкуренти като Skype предлагайки доста нововъведения и подобрения.

Предлагането на чат, обмяната на текстови съобщения или видео не е нещо ново, затова разработчиците на ICQ се надяват че с новата версия потребителите ще бъдат допълнително улеснени в обмена на всякаква информация по между си. Основното нововъведение е свързано с тенденциите в информационните технологии наложени от популярните социални мрежи. Ето защо чрез ICQ 7 всеки потребител ще има възможност за връзка със приятелите си във Фейсбук ,Туитер или Фликр. Така всеки ще може да публикува актуалния си статус в ICQ на своя профил в някоя от споменатите мрежи и лесно да разменя с останалите линкове или снимки. За целта трябва да се използва новият бутон намиращ се в листата с контакти „Feeds from Friends” , без да е необходимо да се отваря браузъра и да се логва всеки един потребител на отделните платформи. Коментарите се публикуват директно в реално време на страницата на съответната социална мрежа. Новост в ICQ 7 е и възможността за обновяване на профила само чрез едно кликване.

Включеният в ICQ флаш интерфейс дава възможност за бърза размяна на снимки между потребителите в реално време и лесното им запаметяване на твърдия диск. ICQ 7 предлага на всички напълно оптимизиран интерфейс и е интегриран със всички версии на продуктите на Microsoft включително и windows 7, като има и версии за различните мобилни телефони –Iphone,Windows Mobile и Jawa. С палитрата от цветове всеки може сам да оформи по собствено желание изгледа на профила си. Според Елиав Моше директор по мениджмънта в ICQ цитиран от портала firmenpresse.de новата версия на ICQ съответства напълно на потребностите на потребителите за един по-лек и удобен клиент за комуникиране.

Полезна е и опцията “My Inbook” където всеки може да види новите съобщения и това кой и къде е коментирал неговия профил. Промени има и в потребителския профил на самия сайт като всеки отделен потребител сам ще може да оформи профила си там. Накратко новото ICQ 7 представлява комуникатор от ново поколение предоставящ всичко на куп- забавления и много приятели.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар