Mobil WEB

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Mozila 1.0 – една закъсняла поява ?

В света на мобилния интернет се появи още един конкурентен браузър -Mozila 1.0. Въпреки старанието на разработчиците предвид силната конкуренция на Adroid и Windows Mobil, едва ли ще постигне популярността на своя събрат за десктоп среди.Затова мнозина се питат не закъсня ли неговата поява?

Разработчиците ot Mozila Fondations пуснаха тези дни мобилна версия на популярния браузър. С това те се включват в надпреварата за набирането на възможно най-много потребители на мобилен интернет, след като дълги години се бяха съсредоточили в това да спечелят биткатасъс основния си конкурент- Internet Explorer на полето на десктоп средите. Според мнозина обаче идеята за навлизането в света на мобилния интернет колкото и да е добра е малко позакъсняла. Конкурентите от Opera вече отдавна предлагат на пазара продуктите си Opera Mini и Opera Mobil като алтернатива на IE Mobil. Дори нещо повече част от предлаганите от тези две версии функции като: „Tabbed Browsing” и автоматичната съвместимост между компютъра и телефона са сред най предпочитаните от юзърите. Точно затова от разработчиците на Mozila са положили най-много усилия да създадат мобилен браузър, който да предлага добра синхронизация между компютъра и телефона.Той предлага оптимално използване на екрана на мобилните телефони .При зареждането на дадена страница с Mozila ще видим че отдясно се намират най-важните бутони , а ако предвижим страницата наляво ще видим допълнителните модули и Download мениджъра. Новата Wave-Synch функция позволява непрекъснат обмен на данни между телефона и компютъра без да се загуби каквато и да е информация, като е постигната синхронизация дори между паролите , страниците и History –то.
Въпреки всичко нелипсват и много критици които смятат че основен минус на новия мобилен браузър са липсата на редица функции както и това че за момента той върви само под Linux. Така само потребителите на Nokia N900 , който от скоро е на пазара биха могли да се възползват от него. Онези обаче, които ползват по-старите модели смартфони на Nokia като N800 и N 810 би трябвало да обновят версията на ползвания софтуер за да тръгне Mozila.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар