ИТ&ЕКО

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Sony показа нов еко ноутбук

Японският концерн Sony показа в Берлин тези дни някои от новите си продукти –съобщи в. Билд. Впечатление прави новият екологичносъобразен ноутбук от серията Vaio W 21 Eco Edition.

Зелената линия на Sony

Обвивката на Vaio W 21 Eco е изработена почти изцяло от рециклирана пластмаса и дори се предлага във специална чанта произведена от преработени пластмасови бутилки. Белият му капак е създаден така че да се избягват пръстови отпечатъци .Под него ни посреща клавиатура в приятен морскозелен цвят. Компютърът не съдържа живак .Теглото му е 2,8 кг. А с размерите си 26,5 на 18 на 5 см. напомня според специалистите на Samsung N 110. Благодарение на наличния софтуер потребителите лесно могат да проверяват във всеки един момент каква енергия употребява Vaio W 21 Eco. Батерията, която е със сравнително кратък живот се зарежда за около 3 часа и 45 минути .Очаква се цената му да е около 429 евро.

Новости има в т. нар бизнес сегмент. Например при ноутбуците от Z серията потребителите ще могат да избират между две графични карти. Компютрите от този клас ще имат и специален бутон за включване и изключване, който ще позволи спестяването на повече енергия и по-голяма производителност на системата когато се забавляваме със някой филм или игра. Филмите и игрите пък ще тръгнат на Sony Playstation 3 във HD формат благодарение на новите възможности за безплатен ъпдейт на системата които ще предложи компанията. Сред другите новости са и първият 3D телевизора Sony Monolith , който се очаква да излезе на пазара до първенството по футбол в Южна Африка през юли. За сега обаче цената му остава неизвестна. От Sony предлагат и нов модел 5 мегапикселова камера за всички които обичат пътешествията.Тя позволява лесното и бързо споделяне на снимките в интернет. Използва HD формат , а благодарение на видео и фото модуса от 360 градуса могат да се правят висококачествени панорамни снимки. Очаква се цената и да е около 1600 евро. Както е известно посетителите на ежегодното изложение за технологии CeBit 2010 няма да могат да видят тези продукти тъй като японската компания отдавна не участва в Хановер.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар