ИТ

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Кое прави  Google Chrome 4 по-бърз и удобен?

Досега Firefox беше един от най- предпочитаните браузъри сред потребителите заради възможността която им предлага сами да комплектуват неговото съдържание и функции. Чрез новата версия на своя браузър от Google дават сериозна заявка да отнемат част от популярността на своите конкуренти.

Разработчиците на браузъри продължават да създават продукти които все повече да улесняват потребителите при сърфирането в интернет и в същото време да съчетават бързина и предлагане на редица нови услуби . С това имено се отличава и новата четвърта версия на Google Chrom. Тук от компанията официално признаха че ще налагат познатата при техните конкуренти от Firefox опция даваща възможност на потребителите сами да комплектуват и оформят браузъра си .Те ще могат да избират между повече от 2000 безплатни приложения . Сериозно внимание при Chrome 4 е отделено и на сигурността на данните на потребителите. От Google вече понесоха редица критики по този въпрос при предходната версия на браузъра и затова сега се опитват да компенсират направените пропуски чрез предлагането на редица нови инструменти, с помощта на които всеки може да персонализира своя профил. Чрез тях може автоматично да се комплектуват различни функции и защита от неприятни изненади при свалянето на снимки от мрежата.

Бързината на новата версия на браузъра се крие в разработката на нов Java Script Angin. Това според специалистите прави Chrome с 55% по-бърз от Firefox. Във функционално отношение новата версия също изглежда стабилна. Тук разработчиците не изневеряват на традициите и както при Chrome 3 също предлагат възможност на потребителите със всеки бутон на екрана на браузъра да отварят различните процеси отделно от основния екран и при възникване на проблем само с едно кликване да се прекрати действието му без да се оказва влияние върху работата на браузъра. Потребителите могат да избират от разнообразието от теми в галерията и така да оформят сами външния изглед на браузъра си. За разлика от Firefox Chrome предлага възможност за синхронизация на запаметените линкове без използване на допълнителна програма чрез своя собствена “Google сметка” откъдето да записват върху четец съхранените връзки и по-късно лесно и удобно да ги импортират в Chrome.

Програмистите на Google продължават и стенденцията да включват все повече услуги във браузъра и така да увеличават функционалността му. Следващата стъпка ще е импортирането на директен превод на страниците в интернет na основата на Google Translate. Поне това сочи появилата се съвсем наскоро тестова версия на Google Chrome от следващото пето поколение. Предвижда се превода да се осъществява само с кликването върху един бутон като преведеният текст да се появява директно в съдържанието на страницата.

Снимка : www.clickonf5.org/tag/browser/page/3

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар