Премиера

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Бисерка Рачева представи новата си книга „Отпечатъци”

На 11 май в Гьоте Институт беше представена новата книга на Бисерка Рачева-журналист и редактор към българската редакция на радио „Дойче Веле”.
Тя носи името „Отпечатъци” и чрез нея авторката дава своето критично мнение на познавач и медиатор на немската култура- за различни теми от литературата и изкуството непознати за широкия кръг читатели в частност и за мен. Имайки възможност да чуя някои от текстовете по радиото мога само да кажа че книгата е от изключително високо ниво и ще даде на всички онези почитатели и познавачи на немската култура един по-различен поглед както за нейните класически , така и за съвременните и измерения.
Защото както сама признава в уводните думи на своята книга тя е била провокирана да включи тези текстове от активната кореспонденция с читатели в глобалната мрежа.

Бисерка Рачева е доктор на филологическите науки и преводач .Тя превежда Бюкнер,Рилке и редица други немски автори. Стипендиантка на фондация Александер фон Хумболт и впоследствие редактор в българската редакция на Дойче Веле. Автор е на още две книги- „Литературен избор и художествено усвояване“ /1992г,/ и „Литературни пространства“/2003г./.

Имах късмета да се запозная с авторката през 2007 година и от краткото си общуване с нея усетих че тя е една високо ерудирана личност.
Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар