Орис

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Германия е осъдена да е винаги между възторга и разочарованието 

Тъкмо си мислех че месец май ще свърши с една положителна новина за федералната република , обаче се оказа че и този път няма да и се размине. Опиянението от победата на Лена в евровизия само два дни по-късно премина в шок и разочарование заради изненадващата оставка на президента на страната Хорст Кьолер.
Е ако не друго лятото обещава да е горещо не само на футболните терени из Южна Африка а и на домашната политическа сцена. Що се отнася до Лена тя беше гордо посрещната от 40 000 фенове в родния Хановер и както “Билд” прогнозира очаква се пепеляшка скоро да стане номер едно на Стария континент. Какваа гордост за немската музика.Малка подробност е че песента на Ленчето не е на езика на Гьоте а на Шекспир , ама кой го е еня. За нея спокойно би могъл да се отнесе рефрена от популярна наша песен – “Е(Лена) , Е(Лена) -дете на дивната пустиня “. Това че Лена пее на английски не попречи в Германия да я издигнат в култ като многообещаващ талант и дори да се създаде специална модна вълна свързана с нея.
Що се отнася до вече бившия президент единственото което си заслужава адмирации е че реши да си подаде оставката заради това което каза з Афганистан че Бундесфера бил там за да защитава икономически интереси. Да не забравяме че той е икономист и мисли като такъв а не като политик.Иначе констатацията му е вярна и тя не важи само за германските войници а за всички останали, които се намират в Афганистан.  Въпреки че можеше и да не подава оставка постъпи като джентълмен и си тръгна оставяйки още една грижа върху и без това натовареното правителство на Меркел, което освен с икономическите трудности ,спорните въпроси за данъчната и здравна реформа, негодуванието сред населението заради това че страната ще понесе най-тежката финансова отговорност за спасяването на еврото сега трябва да организира и още едни непредвидени избори -тоест да харчи още народна пара. Това са само още два пример от най-близката история за орисията на страната да е винаги между възторга и разочарованието.. Но едва ли ще са последните защото идва Мундиала и не се знае дали ще последва нов повод на възторг или на разочарование.
Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар