SPACE

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Преди 50 години Гагарин осъществи мечтата на човечеството

Всички около него са били…. мечтатели, хора мечтаещи  да видят необятното и непознатото космическо пространство, да покорят нови светове , да видят Земята от високо, но той е бил първият. Гагарин достига там където тези преди него само са мечтали да бъдат. И остава името си като първия човек полетял отвъд границите на нашата планета.
 Като всяка личност оставила името си в историята и Гагарин ще остане за едни спорна- а за други безспорна личност. Кремъл наскоро разсекрети нови и неизвестни факти около смъртта на Гагарин. Дали гибелта му е плод на случайна грешка или неопитност или  е била планирана едва ли ще узнаем някога. Единственото което остава безспорно е фактът че че в условията на засилена конфронтация между два напълно различни свята, Гагарин пръв успя да проправи път до небесната шир и битката с непознатата шир над Синята планета беше спечелена не от една или друга идеология , а от цялото човечество.
Наскоро Euronews  излъчи интересни кадри със спомените на дъщерята на Юрий Гагарин Елена и негови колеги космонавти.

От 11 април до края на май за втора поредна година ще се проведе събитието „Космически предизвикателства на което водещи специалисти и лектори от НАСА и европейската космическа агенция ще изнесат интересни лекции.Те са отворени а повече подробности за участниците и програмата могат да се научат тук.


Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар