Видеощрихи 5

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Видеощрихи от канала 

Тази седмица с леко закъснение ще пусна традиционния обзор на някои по-интересни видеоклипове от You Tube.

Първият репортаж е на архитектурна тематика и представя някои проекти на архитекта Ханс Славик на т.нар. „контейнерна архитектура“. Той е осенен от идеята през 86-та година, когато прави цяло общежитие от…. контейнери за транспорт на товари по море. . Бързо, лесно, и икономично.

Следващото видео разказва за един човек, който с помощта на специални иновативни очила успява да види отново света. Дано бъдещето развитие на техниката да спомогне за връщането на зрението на колкото се може повече хора, защото това би ги върнало към един по-нормален живот.

Nivea отпразнува 100 години от създаването си. DW TV разказва как беше отпразнуван юбилеят.

За любителите на пътуванията един репортаж за Панама., образувала се при сливането на две тевтонични плочи преди десетки милиони години. Земя на битки , която може да поднесе много и неочаквани изненади.

Какво е да се работи в подножието на вулкан в източната част на остров Ява? Това разказва следващият репортаж на ARD. Бизнесът не подбира когато става въпрос за евтина работна ръка. Сярата е наричана „бялото злато на Ипина.

 Всичко в тези дни се върти около Евровизия, мо пък руснаците винаги са доказвали че имат огромен потенциал в създаването на модерна и динамична музика.

Е като споменах за Евровизия, ето как би гласувал Осама… ако все още беше жив 🙂

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар