Видеощрихи 16

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Модерните дървени блокчета превръщат Ставангер в привлекателно място за живот

Все повече хора избират Норвегия за своя втора родина. Мнозина се заселват в пристанищния град Ставангер, където имат възможност да обитават модерни блокчета от дърво. Градът е известен със своите старинни дървени къщи, част от които са на 200 години, но сега благодарение на реализирането на един проект за енергийна ефективност на архитектите Кристина Бизен и Вилхелм Едер, построените през 2008 година дървени блокчета стават втори дом за хората от цял свят.

Дълговата криза в Европа и големите опасения че евентуалния фалит на Гърция може да доведе до верижна реакция от фалити и на други страни като Испания, Португалия и Ирландия, кара германците кара германците все по-често да си задават въпроса: Каква е цената която ще трябва да платят ако Гърция фалира? Канцлерката Ангела Меркел получава все повече критики за икономическата си политика както от средите на своите коалиционни партньори, така и от опозицията. Приемането на новия спасителен пакет за гръцката икономика е поставено на карта и заради различията между коалиционните партньори.

Един легендарен мандолинен оркестър, създаден преди Втората световна война от евреи в едно градче намиращо се недалеч от  Варшава се възражда благодарение на музиканти пристигнали от цял свят. Идеята им е да възродят репертоара на известния през 30-те  години оркестър, чиито членове след нацистката окупация на Полша биват изпратени в лагера Треблинка. 
                                           

Като не можем ние да ги научим на български трябва да дойде един германец да ни покаже как става- не чрез бой а чрез любов и възпитание. 

 

Михаил Брунский -„Там где нет тебя“                                

                                                       
Блогърите в Китай водят ожесточена борба с цензурата налагана от режима. Една катастрофа в края на юни между два високоскоростни влака отново става повод за властта да затъмни случилото се и да обясни случилото се като нещастен случай. Благодарение на социалните мрежи обаче милиони китайци разбират истината за случилото се. 
Белгийският дизайнер Валтер ван Берендонк с първа колекция в Амстердам. Дрехите които представя според специалистите представляват една смесица между елементи от мъжката и женска мода. 

Мартин Иванов
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар