Потребителите в интернет изригнаха срещу продажната bTV

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Реакциите в социалните мрежи и различните онлайн медии  срещу тоталното медийно затъмнение, наложено от bTV и скандалното поведение на журналистката Диана Найденова не стихват. Първо група млади активисти  публикуваха във Фейсбук отворено писмо за протест срещу медийните манипулации в България. Малко по-късно те се отказаха от протеста заради обвиненията към тях за това, че протестът бил „необмислен и хаотичен” , че бил „политически оцветен” и „платен от конкуренти медии”. В оговор авторите Димитър Вучев, Ивайло Динев ,Станислав Додов ,Александър Димитров ,Росен Шарков и Аркади Шарков заявиха:

„Ние абсолютно се дистанцираме от горенаписаното, но пък вече сме убедени, че рискът от провокации и най-вече изкривяване на посланието на протеста е прекалено голям, а това само по себе си вече говори достатъчно. Заявяваме своята твърда позиция, че макар и протестът да не се осъществи, дебатът в обществото по темата трябва да продължи с пълна сила, защото в спорът се ражда истината. … Вярваме, че дебатът за свободата на словото в България е наложителен, но се появиха много опасения, че този протест ще компрометира каузата на всички протестиращи на Орлов мост – нещо, което ние не бихме искали да се случва.”

Въпреки прекратяването на инициативата, Фейсбук бълва нови и нови постове и колажи срещу медията. В мрежата се появи и група призоваваща за бойкот срещу BTV в четвъртък 21.06, към която до момента са се присъединили 4 451 потебители.

Ето някои от по-интересните  колажи:

 Критики към телевизията се появиха и в някои медии като Dness.bg и Dnevnik.bg. Там могат да се прочетат материалите: „ Защо bTV получи звучен шамар”   и „Долнопробната телевизия”.  

Мартин Иванов

журналист на свободна практика

сподели бутон

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар