Кой на какви послания залага в предизборната кампания в Германия?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Колкото и партии има, толкова са и посланията им, и всяка се стреми да е оригинална сама по себе си, за да привлече повече  избиратели. Ето на какво залагат основните политически сили в Германия в навечерието на изборите и какво казват в рекламните си видео подкастове. 

Партията на Меркел

„Да вземем бъдещето на Германия в собствените си ръце“, това е основното послание на християндемократите. 

 Социалдемократите
„Да създадем заедно една по-добра Германия“ е основната причина, която мотивира  Пер Щайнбрук да се кандидатира за канцлерския пост. Една Германия на социалната справедливост и икономическия растеж на основата на здрави градове, безупречно образование, модерна инфраструктура и спорт. 

Либералите
се обявяват за подобряване на училищното и университетско образование, защото доброто образование струва скъпо.  Те искат за образование и наука през следващите 4 години да се отпуснат 13 млрд. евро. Това според тях ще създаде нови шансове за развитие на пазара на труда и повече работни места.
 

Левицата типично за нея залага на социалните въпроси като драстично нарасналите наеми за жилищата в Германия. 

 Пиратите залагат на прозрачността от хората и за хората и затова тяхната кампания ще е малко по-нетрадиционна в сравнение с тази на останалите партии и те няма да съблюдават вече известните клишета, а ще се срещат с хората директно очи в очи. 
 

 Християнсоциалния съюз предлага нова визия за модерна Бавария. 

 Зелемите искат политика ориентирана към обществото, в което всеки да има равни права и шансове. 
Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар