Петте най-оригинални приложения за мобилни технологии на MWC 2014

Rate this post

Само преди дни  в Барселона приключи последният форум за мобилни технологии и всичко свързано с тях. За някои водещо ще е представянето на новия модел на Samsung Galaxy S5, за други моделите на Nokia с операционната система на Android. Но какво са съвременните мобилни технологии без приложенията? Пазарът за приложения изглежда необятен и тепърва предстои да се разраства все повече. Очаква се през 2017 година броят на свалените приложение да достигне 138 000 милиона. 

Ето кои са петте най-атрактивни приложения представени на Mobil World Congress.Това са само нищожна част от използваните само в Испания  близо четири милиона приложения .

Newscron– приложение, разработено е от швейцарски докторант, работил в продължение на четири години над специален алгоритъм. Сега от приложението могат да се възползват мнозина. То позволявана читателя сам да избира тематично новините (спорт, култура и др.) без да може да ги  вижда. Първоначално то беше достъпно само на английски, френски,немски и италиански,но от миналия май вече може да се свали и на испански език. С помощта му само за по-малко от минута потребителят може да подреди всички новини по различни категории, или региони; Любимите статии могат да се препоръчват на приятели. Приложението може да се тества, след което за използването му се заплаща по 2,5 евро на месец. През 2013 година 40% от статиите са били запазени за други медии, 40% са били копирани и само 30% са били оригинални материали. Newscron функционира като един вид навигатор сред морето от новини. 

Xoolo Aps Kids– приложение за най-малките. По данни на статистиката през 2013 година 26% от децата на възраст до 10 години в Испания са ползвали мобилен телефон. И докато телевизора работи,с помощта на това приложение най-малките могат да се забавляват идеално. Приложението дава възможност за лесен и безопасен достъп на децата в интернет- разглеждане на снимки, видео и др. По време на изложението в Барселона беше представена и версия на испански език.
 
Lok lok -истинска новост в света на приложенията. Има хора с които искаш да си във връзка постоянно. Тогава това приложение е за теб.   Има неща, които не можеш да вземеш, когато си навън. С Lok lok можеш да снимаш всичко и не само това. Да рисуваш или задраскваш част от изображението, да го съединяваш или разделяш. Приложението дава възможност снимките да се изпращат на точно определена група от приятели и е чудесен начин да си определите среща с няколко приятели без да е необходимо да звъните или пращате имейли. За момента е възможно изпращането на снимки само най-много до една група от хора. Lok lok позволява да си създавате галерия от снимки. Достъпно е за потребителите на Android. 

Cam me– приложението позволява да се правят максимално големи снимки от далечно разстояние. Има опция позволяваща да се правят по три снимки в секунда, сякаш се намирате в кабина за моментни снимки. И ако се чудите кой е разработчикът му, това е израелската компания Point Grab. 

Последното приложение в тази своеобразна класация е Liopa, разработка на специалисти от Queens University в Белфаст, което позволява защита на всички видове пароли, PIN-кодове и др. посредством биометричните данни на потребителя. Полезно е при извършване на банкови транзакции през мобилния ви телефон. То използва 70 точки от устните на говорещия когато изговаря номера на даден код за достъп. 

Това са само няколко от милионите приложения, които могат да се открият в електронни магазини като Google Play и App Store. През миналата година в света са били свалени близо 102 000 милиона приложения. През 2017 година се очаква 48% от влизанията в интернет да стават посредством използването на  различни приложения, докато през 2012 година това са правели само 11% от потребителите. 

По материали от електронното издание на El Pais
Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар