Всяко приложение живее и умира

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Майк Неф- един от създателите на приложението за календар Doodle получи признание още преди 4 години. Това е просто приложение, което позволява да се персонализират ежедневните дейности. С него може да се планира всичко- от вечерята до отиването на кино с група приятели. Doodle се използва от над 20 млн. потребители. Позволява синхронизиране с профила в Google и с Outlook, и поддържа български език. В интервю за „Ел Паийс“ Майк Неф разкрива някои от тайните за успеха или не на всяко едно приложение.

Какво е Doodle?
„Едно просто приложение, с което се дава възможност на всеки, бързо и лесно да планира най-разнообразни неща. Появата му реши един конкретен проблем- как да се организират ефективно различни хора,правещи най-разнообразни неща  без да се съобразяват с мястото където се намират. Благодарение на технологиите сега това става доста по лесно и просто.

Как се изкарват пари от едно приложение?
„В нашия случай ние получихме признание още през 2010 година. Doodle е на пазара от 7 години и ни носи един микс от приходи главно от платената версия, което е предвидено за комерсиални нужди. При нас всичко е следствие от внимателна работа, а не на инвазия. Не е необходимо да имаш регистрация за да ползваш приложението. Според нашите изчисление най-идеалният вариант е, ако приходите от Doodle  стигнат 50%.

Приложенията имат ли период на живот?
„Да, в даден момент от време едно приложение е  оригинално след което се изчерпва и загива. В реалността където всичко се основава предимно на бързината, проблемът с оригиналността на приложенията често се потулва. За нас е важно постоянно да реинвестираме и да работим върху детайлите. Концентрираме се върху това, да съхраним Doodle като приложение, което да се използва възможно най-просто и ефективно. Затова правим всякакви тестове за да разберем как се използва то.

Как би изглеждал  Doodle в бъдеще?

„Връзката с интернет променя живота ни. Случват  се толкова неща за които трябва да сме подготвени и да сме в крак с промените. Главният ни стимул е с този проект на подпомогнем хората да планират по-добре времето си. Като им предоставихме Doodle искахме да променим живота им. Ще се стремим  към това както сега, така и в бъдеще. Има десетки приложения,подобни на Doodle, но манталитета на един китаец по отношение на това, как да се използва времето по-ефективно е различен от този на един испанец например. Има значение дали си завършил университета в Цюрих или Харвард.“                    

По „Ел Паис“

Превод: Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар