Fab Cafe

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Какво е Fab Cafe ли? Може би на представителите на днешното дигитално и препълнено с информация поколение това да му говори нещо, но не и на хората на средна възраст. Технологичната революция навлиза във все повече сфери на живота, като не пропуска и заведенията за прекарване на свободното време. Накратко казано това е съвсем обикновено кафе, в което всичко обаче се приготвя от един човек благодарение на 3D технологиите, които правят възможно пестенето на енергия и разходи за персонал. И не е необходимо човек да има висше образование за да си направи някое 3D кафе или кроасан. И както твърдят организаторите на първото Fab Cafe в Европа, модерните технологии превръщат ръчния труд в един обичаен процес от ежедневието.
Единствено което потребителят трябва да направи е, да съхрани операцията в паметта на машината.  Заведението се намира в каталунската столица Барселона, и предлага продукти на не по-високи цени от тези на нормалните кафенета, които са по джоба на всекиго.. Подобни нему 3D кафета има още на две места в света- в Тайпе и Токио.

Освен това отпечатването на храната и сладкишите на 3D щади околната среда, а FabCafe предлага един различен уют. Speedy 400 Flexx е първата в Испания лазерна машина, която едновременно изчислява и запаметява извършените процеси. Тя позволява да се работи едновременно с органични и неорганични материали.
3D кафетата тепърва ще стават все по-популярни, а навярно и предпочитани, също както Drive ресторантите за бързо хранене в средата на миналия век, или web кафетата в началото на информационната ера, когато интернетът не бе чак толкова разпространен. Всяко време си има своите образци и модели, и може би 3D кафетата ще се превърнат в един от тези модели на съвременния живот, в който технологиите придобиват все по-сериозно значение.

Мартин Иванов
По материали на „Ел Паис“

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар