Да се запознаем на път

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Снимка източник

Услуга за запознанства в градския транспорт пускат в Москва

Скоро може да се запознаете директно с някоя жена без да е необходимо да я разисквате дълго в различните мрежи. Това може да стане само… ако пътувате с градския транспорт в руската столица, пише електронното издание на Gazeta.ru. Това ще стане благодарение на нова услуга, представляваща хибрид между социална мрежа и информационен портал, която предстои да бъде пусната в градския транспорт на Москва през 2015 година. Функцията за запознанства ще е само една от многото опции.
Ще се предлагат също електронна библиотека, книга за оплаквания и др. . Приложението естествено ще е и с мобилна версия. Услугата за запознанства ще съдържа информация за хората, които са отворени за запознанства. Потребителят, който е готов да се запознае с някого само трябва да сложи отметка в съответните настройки в профила си като укаже целите на запознанството. Така ако някоя жена е активирала само friend зоната, ще узнаете още когато пристъпите  до нея. Услугата ще дава възможност да оставяте своите отзиви за влаковете, маршрутите и дори за отделните превозни средства. Специална услуга наречена Радар пък ще ви съобщава какви автобуси, тролеи или трамваи приближават, и какви пасажери пътуват с тях. С нейна помощ може да откриете кой от приятелите ви в социалните мрежи пътува в някое от превозните средства. Няма да липсва и състезателният елемент. Мрежата ще показва кой колко често пътува по даден маршрут и така ще се създава класация на пътуващите в градския транспорт. Социалната услуга ще служи и като пътеводител, като позволява изграждането на маршрута и ще показва забележителностите по него, уведомявайки пътниците предварително. За някои определени категории пътници достъпни ще са специална електронна библиотека и аудиотека.
Стойността на новата услуга се оценява на 98 млн. рубли. Предполага се че подобно на сродни услуги тя ще е достъпна за iOS, Android и Window Phone. Според Дмитрий Рижков, шеф на една компания за мобилни приложения „ако услугата бъде разработена правилно и властите са заинтересувани от развитието и, то има пълни изгледи за нейния успех”. Той припомни, че подобна услуга съвсем не е нова на пазара, където вече съществуват приложения като Foursqare и FirChat.
По-рано от московското метро също изразиха желание да разработят специализирано приложение за пътниците. То трябва да се появи още до края на тази година. Сред възможностите на приложението ще са чат с останалите пътници, както и с контактите в телефона ви, разглеждане на маршрута и уведомяване при наличие на инциденти по време на пътуването.

Превод:  Мартин Иванов
По материали на Gazeta.ru

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар