Най-популярните руски градове, в които може да посрещнете новата година

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Столицата на Татарста- хит сред туристите СнимкаGazeta.ru

година, но това не означава, че всички ще си останат вкъщи за празниците. Новата година може да се посрещне весело дои въобще да се мине границата. По данни на онлайн платформата за хотелски резервации Oktogo.ru не са влезли нито обявеният за столица на Новата година град Владимир, нито Устюг, където е домът на Дядо Мраз (руският аналог на Дядо Коледа, познат и на по-старите поколения у нас б.р.). Впрочем точно по Нова година той ще е на работа, и няма да си е вкъщи. Но там са Нижни Новгород, Ярослав, Псков и други градове. Следните пет обаче са най-известните дестинации.

 
1.    Сочи
Той е най-популярният летен курорт през зимата. Популярността му се повиши още повече след домакинството му на Зимните олимпийски игри през февруари тази година. В Красная поляна идват всички, които изпитват удоволствие от спускането по склоновете, и за които карането на ски е начин на живот. Отлични ски писти, луксозни хотели и сравнително високи цени- това е Сочи през зимата. За тези които идват тук не за да карат ски, са гуляите по крайбрежието и любуването на романтиката на студеното зимно море. Средната цена на стая в новия град е 11 хил. рубли.

2.    Москва
За празника в Москва е хубаво особено за децата, които ще карат кънки по десетките ледени пързалки, и да се любуват на светлините по булевардите. Болшой театър и Музикалният театър „Станиславски” предлагат специални представления за децата. Тези, които посещават руската столица за пръв път непременно трябва да отидат до Червения площад, Третяковската галеря, Театралния площад и Консерваторията. Ако все пак сте видели тези забележителности, може да прекарате празника в заведение на някой от големите булеварди, да отидете до Политехниката или музея на Москва, но не и Арбат. Повярвайте, това не е най-красивата улица в Москва. Средна цена на нощувка за новогодишните празници- 5 хил. рубли. 

3.    Санкт Петербург
Заради студеното и ветровито време, зимата не е най-подходящият сезон за дълги разходки по Невски проспект. Щом ви стане студено, непременно потърсете някое топло местенце като някой бар и кафе, или музей инякой дворец. Често това е едно и също, дали ще отидете до Юсуповския дворец или Михайловския замък или някой друг. Въобще това да видите как е живяла столичната аристокрация от XVII и XIX век е една чудесна иддея. А къде може да видите това по-добре от Питер. Той обаче може да ви покаже и една друга картина, коренно различна от блясъка- на порутени постройки, неуютни улици, и ледени висулки, под които не е за препоръчване да минавате. И това може наистина да се хареса на някои, защото изглежда красиво. Средната цена в хотел три звезди за празниците е 2,5 хил. рубли.

4.    Казан
Според експерти столицата на Татарстан заема трето място сред най-перспективните туристически дестинации в Европа. Това се дължи не на последно място на наличието тук на много прилични и евтини хотели. Щом уредите хотела, обаче не бързайте да отсядате за хапване в някой от обичайните за всеки град вериги от заведения. Глупаво е в татарстан да си поръчате например салата „Цезар”. По-добре потърсете места, където да похапнете традиционни местни ястия или супи и сладкиши с всякакъв вкус или размери. В туристическия център разположен на главната улица може да получите информация за подобни заведения като дом на татарската кухня и на чая, след което може да разгледате Казанския Кремъл с неговите кули построени през Xv и XVI век, губернаторския дворец от XIX век и построената през 2005 година джамия Кул Шариф. Средна цена на нощувка-2000 рубли.

5.    Калининград

 
Това че най-западно разположеният руски град, който преди 1946 година се е наричал кьонигсберг, и се е намирал не в Русия, а в Източна Прусия, може да се усети и в днешно време. Точно и за това е толкова обичан. Тук може да посетите гроба на Кант, да се насладите на сгради в стила баухауз от архитектите Курт Фрик и Ханс Нолт като Дома на техниката, катедралата от XIV-XV век, паметниците на Шилер, Кант, барон Мюнхаузен и висоцки, бастионите от XIX век. Всичко това няма къде другаде да видите. Не пропускайте и музея на янтара. Средна цена на стая в Новия град- 5000 евро.

Превод Мартин Иванов
По материали на Gazeta.ru

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар