Мисия Доброволец: Децата на Евровизия

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
WP_20150520_13_36_08_Pro

Сутринта на закуска отново се срещам с Олга, която отправя суперлативи за разваления ми руски език , който макар да разбирам, не означава че говоря правилно, и често бъркам с немски, но все пак се разбираме. Бързам, защото малко след 8 трябва да съм на Вестбанхоф.Днес за един от концертите в австрийската столица се очакваше да дойдат част от 8-те хиляди  деца от цялата страна. На гарата вече ме чакат както останалите доброволци, така и екип от железниците.
Получавам инструкции за броя на влаковете и по колко деца пътуват. По едно време на обяд за 10-наминути дойдоха три влака. Посрещахме децата и ги упътвахме. Очите особено на по-малките светеха от радост. Усетих че възможността да гледат Евровизия за тях ще остави трайни впечатления.

WP_20150520_12_18_23_Pro

На гарата пристигна цял хор ученици, който с изпълнението си бързо събра аплаузите на публиката.  Всички влакове пристигаха и тръгваха безупречно точно. Известни проблеми създаваше стачката в Германия, но за това да му мислеха пътниците за Мюнхен. При тръгване на всяка композиция се съобщаваше в кой сектор са вагоните от бизнескласата, за хората с ограничена мобилност и за велосипеди. Един от влаковете беше специален. Пристигна с машина в цветовете и логото на Евровизия-Building Bridges. Посрещнахме общо 3254 деца от Тирол, Линц,грац, Инсбрук.

WP_20150520_18_58_17_Pro

След обед предстоеше да се върна на гарата и да ги изпратя. Малко преди да тръгна обратно срещнах Наташа,  на която се надявах да попадна за да разменим координати. Цял ден била в движение като всички ни, и затова не съм я открил. В последните дни бе Security Check Poin, но днес е подпомагала журналисти с ограничена мобилност. Казва ми че има опит, тъй като работи с хора с увреждания.  Разказах и за детската Евровизия, и обещах съдействие, ако реши да кандидатства като доброволец. Времето в приятната и компания мина неусетно. Трябваше да се тръгва за гарата. Автобусите с децата вече започнаха да потеглят. Въпреки започналия дъжд издържахме на гарата с останалите доброволци до 21 часа.

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved+Images_10348529_1156845934331252_9062504082977586060_n

На другия ден срещам за последно Олга, като я карам да ми разкаже кои други страни смята да посети. Планирала е почти прецизно като всеки икономист да мине през 12 страни, като навсякъде отсяда в евтини но много добри хостели. Първоначално се отнасяла с предубеждение към тях, но вече била убедена във високото им качество след престоя и във Виена. Предстои и Мюнхен, оттам за 1 евро си намерила автобус през Кьолн до Париж, следва седмица в Барселона идве в Порто. Разделяме се с обещанието да държим връзка, и да обменяме информация за нови интересни дестинации.

Мартин Иванов
/Следва/

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар