Иван Русланов: Иска ми се да живеем в един по-добър свят

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Неговите къси разкази представляват мозайка от историите на съвсем обикновени хора, които единствено се стремят да не спират да се борят в живота независимо дали са сами или не.  Иван Русланов е млад, но амбициозен автор, който привлича все повече читатели и почитатели. Доказа го и премиерата на последната му книга „Искри човечност’ на 23 септември в галерия-музей „Класика, която едва събра всички онези, които искаха да разберат повече за новата му книга, събрала истински букет от творби, излезли от майсторското му перо.  Авторът е отличен с първа награда за 2015 година  от националния конкурс  „Словото на младите” организиран от „Огънят на Орфей”. 

„Има думи които звучат искрено и от сърце. Мисля че Иван Русланов е съумял да сътвори такива думи.
Те не се пишат или измислят, а се раждат от сърцето на човека. Това което прави Иван Русланов писател, и един от нас, е че има добро сърце, което се стреми да вдъхне човечност на всички нас”, каза по време на представянето на новата му книга Евгения Тагарева, председател на фондация „Огънят на Орфей”. Според редактора Петър Краевски Иван Русланов е  „човек с тънко чувство за хумор и  драматургическо мислене, за който текстът е най-важното”.

За  Иван Русланов няма точна рецепта за писане на разкази. Идеята може да дойде от картини или музика. „важното е когато хванеш една идея да си сигурен в нея, и да искаш да напишеш нещо”, казва той, и добавя, че „много отдавна иска да разказва човешки истории дори погледнато през фентъзи нишката”. Посланието му е ясно и точно: „Вярвайте в себе си!”, защото всеки човек е един уникален свят, който „тепърва ще бъде подбуждан”.  И всеки от нас само с човечност и доброта може да направи света в който-живеем по-добър, каквото е и желанието му.  Да живеем в един по-добър свят. 

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

2 комментариев для “Иван Русланов: Иска ми се да живеем в един по-добър свят

  1. На всички нас ни е иска да живеем в един по-добър свят, в който да няма тази злоба, завист и неприятни номера, които сами си правим. Всеки е работел на място където колегите му не са били от най усложливите. В крайна сметка от нас зависи с кои да общуваме и какъв въздух да дишаме, но когато има дори един, който не спазва правилата, то всичко отива на кино. Статията ви е много интересна и темата ви веднага ме грабна, определено тук се задават доста сложни въпроси.

    1. Благодаря Ви за мнението! Не случайзно Георги Марков пише, че човек не може да живее без да мрази, а Оруел за минутките на омразата в своя въображаем свят на 1984-та. Така е всичко зависи около нас, но когато отвсякъде се бълват отрицателни новинии, на които медиите гледат като на хляб, а възприемащите ги като зрелища, така ще е.

Вашият коментар