Принцеса се изявява като… рапърка

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

По всички канони във вените и трябва да тече синя кръв, но вместо да дава приеми или да участва в различни благотворителни инициативи подобно на нейните колежки, принцесата на Свазиленд Сиканису Диамини се отдава на рап музиката. На сцената се подвизава с артистичния псевдоним  Пашио. „Кралската власт в Африка е по-различна. Ние нямаме свободата на благородните кралски фамилии от Европа, нито толкова свободно време”, казва знатната особа пред АФП. Според нея в страната и всичко което прави е свързано с местната култура. Нейно височество принцеса Сиканису получила образованието си във Великобритания.
С рап започнала да се занимава в Австралия и САЩ. 28-годишната принцеса не вижда никакво противоречие между заниманията си с музика и ролята и като пазителка на местната култура. „Ритъмът на хип хоп-а идва от нашата култура, дори това ме вдъхновява още повече, признава Пашио.

Крал Свати III

С повече от една дузина жени и над  20 деца крал Свати III е последният абсолютен монарх в Африка. Мнозина критици и правозащитници го упрекват за наличието на социално неравенство в кралството и за преследване на инакомислещите. Принцесата обаче не вижда в това никакъв проблем защото най-накрая решава народът. 

Мартин Иванов
По материали на АФП  

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар