4 вкусни десерта, които могат да направят празника по-сладък

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Празниците някъде вече започнаха, а другаде чукат на вратата. В това време на годината хората се грижат  не само за душевното си спокойствие, но и за това на масата им да попаднат разни глезотийки, с които не са имали нито време, нито възможности да си угодят през годината. Ето защо електронното издание на Gazeta.ru подрежда в своеобразна класация 4 изкусителни десерта, които могат да направят празника по-вкусен.  И ако в Русия в Новогодишната нощ почти не се стига до десерта, не така е в останалите страни. 

Така например в добрата стара Англия, където традиционализмът е пропил всеки един празник, на Коледа не минават без прослолутия Christmas Puding.  Въпреки че месец преди празника всички канали бълват рецепти за приготвянето на коледния сладкиш, обикновените англичани предпочитат да си го набавят от магазина. И едва ли някой би им се сърдил, защото ако се спазва класическата рецепта, за приготовлението му ще трябва да отделят цели осем часа. А времето както знаем е скъпо дори за приготовлението на празничната трапеза. Ето защо основните съставки са алкохола и сушените плодове.  Точно заради тези съставки това съкровище обикновено се поднася на масата не преди да са запалени празничните свещи. 

По време на празниците италианците се делят на две групи- на привържениците на Pamettone и на Pandoro. Всяка една от тях счита другите за луди, а проблемът се състои в това, че първият сладкиш не съдържа стафиди за разлика от втория. За непринадлежащите към тези кулинарни касти не е проблем обаче за празника да си вземат и двата вида кекс, и дори да ги сложат заедно на трапезата. Едва ли биха предизвикали някаква война в този случай. Макар че единият е изобретен в Милано, а другият във Верона. 

За празника в Испания опаковат подобно на бонбони техните традиционни ореховки Polvorones. Това че пред вас не стоят бонбони може съвсем да ви отвлече вниманието и така да ги похапвате почти по всяко време на деня. Млякото и канелата правят тези бисквитки още по-меки и пухкави.  Освен това има цял ред правила за правилното им консумиране, тъй като са толкова ронливи, че могат да се разпаднат в ръцете ви. И за да не се случи това, трябва да ги държите нежно но и здраво, докато ги вадите от опаковката. 

От всички десерти френският коледен сладкиш  Buche de Noel е наистина традиционен.  Всъщност той представлява бисквитено руло оваляно в шоколадов крем. Толкова е  мек и вкусен, че едва ли някой може да му устои.  Проблемът на французите е, че не могат да спрат всякакви опити на различни дизайнери в кулинарията и всеки сладкар пробва своя вариант на този сладкиш. Това разбира се не е лошо, но в днешно време е трудно да се открои традиционния сладкиш.  Може би това е единствения сладкиш който е по-добре да си направите, отколкото да си купите. 

Мартин Иванов
 
По материали на Gazeta.ru
Снимки. Gazeta.ru

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар