Машина за вино е сред куриозните джаджи на CES 2016

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Изложението за нови технологии в Лас Вегас  винаги е чакано с огромен интерес заради представените на него новости  в света на техниката. Нерядко сред тях обаче има и куриозни джаджи, като например машина за вино  на капсули подобна на днешните машини за еспресо, съобщава АФП. Тя е сред новите технологични решения на CES 2016 и е изобретение  разбира се на френски специалисти. „Избирате флакон с вино, като всички са  снабдени  със специален чип, който комуникира с машината, за да е сигурно  че виното ще е сервирано по-най-перфектния начин.”,увери  представител на компанията разработчик, показвайки как работи уредът.
Ако това не ви стига, може да си изберете от десетките уреди, показани на изложението като например специално легло с биосензори които да контролират ударите на сърцето и дишането ви по време на сън. Сред другите джаджи са 4D устройство създаващо впечатление че участвате в рали състезание и специални гривни, които освен красиви  са и умни, защото могат да запаметяват данни за калориите, или да броят  крачките ви, като получавате актуална информация по имейла. 

Всяка година на изложението в Лас Вегас  се показват около 20 000 нови продукта, дело на съвременните технологии. Кои от тях обаче ще достигнат до потребителите, само времето ще покаже. 

Прочети още: „Умен“  хладилник показва съдържанието си  на екрана на смартфона

Мартин Иванов 


по информация на АФП

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар