Конча Буйка: Никой не аплодира на глупави хора

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Нейният глас не се нуждае е от кой знае какво голямо шоу. Испанската певица Конча Буйка представи в един берлински клуб своя нов албум Vivir sin miedo– в превод „Живот без страх“ Това е нейният 8-ми албум, за който обаче за пръв път е написала голяма част от песните си. Записът е продължил повече от 4 месеца.

„Никога не мога да кажа, че съм готова с даден албум. Респектирам се само тогава, когато виждам че не остава време“, казва Конча Буйка за „Дойче Веле“. По думите и тя се отнася изключително критично към работата си, и за щастие  никога не е доволна от това което е свършила. „Винаги разбирам, че все ще дойде времето, когато човек трябва да остави  бебчето си да излезе“, продължава певицата.

Мария Консепсион Бабоя Буйка е родена през 1972 година в Майорка. Корените на семейството и са от Екваториална Гвинея. От своето детство тя е заобиколена само от музиката. Слуша джаз и испанско фламенко. Песните и са смесица от реге румба или соул.  Конча Буйка не се ограничава в използването само на определен жанр. Музиката за нея е емоция. Изразява я еднакво добре  на испански и на английски. Страстта и към музиката отваря пред нея един нов свят.

„Никога не съм гледала на себе си като интелектуалка, като на особено хитра или интелигентна. Често като дете съм слушала че съм била глупава, защото не исках да уча. Чувствах обаче, че навън има много повече неща за учене отколкото в класната стая“, признава тя и продължава. „Когато застанах за пръв път на сцената и получих първите си аплодисменти, си помислих че не съм толкова глупава защото никой не аплодира на глупави хора“. 

 

Първият албум на Конча Буйка излиза през 2000 година. Следват още 7 албума. През 2010 година певицата получава Грами за музиката си. Един от хората които и помагат е испанският режисьор Педро Алмодовар., за чийто филм „Кожата в която живея“ Буйка изпълнява две песни. „Първият подарък който той ми направи, е че ми се обади. Това е чудесно. тогава разбрах че киното не е моят свят. Бях много нервна. Там имаше толкова много хора, камери  и кабели които не исках”.  Конча Буйка е всепризната звезда особено в испаноезичния свят, а видеата и в интернет се радват на огромен интерес. В новия си албум тя си партнира и с други хора на изкуството  като текстописеца Джейсън Райс. Разбира се тя планира и няколко изяви пред публика, защото музиката на Конча Буйка се преживява най-добре на живо. „Винаги си имам работа с музата на креативността, за което не искам да си спомням. Призовавам я да дойде когато съм на сцената ако имам нужда от нея, но никога не си спомням за нея. Никога не помня какво съм направила на сцената”, заключава Конча Буйка. А зрителите едвали могат скоро да забравят концертите и дълго си спомнят за този глас.
Мартин Иванов

По материали на „Дойче Веле”

Снимка „Дойче Веле” 

Създайте своя сайт бързо и лесно с Oxxy

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар