От любов към големите кораби

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Часът е 4 сутринта, мястото някъде северозападно от Хамбург, когато слънцето бавно се показва зад хоризонта. Нилс Карлмайер е на своя пост след като е изминал повече от 250 километра. Въоражен с камера той очаква пристигането на круизния кораб „Аида Бела”.
Целта му е да направи снимки и видео за своя блог и канал в YouTube. „Има достатъчно светлина въпреки че е толкова рано. Харесва ми големината на кораба и пътят който изминава”, споделя необичайният блогър за „Дойче Веле”

Нилс е Shipp Spotter и пътува по следите на корабите за да ги снима. Следи големи презокеански кораби по цялото крайбрежие на Германия още от детските си години. Ето че се задава поредните два кораба- движат се един зад друг. Това не се среща често. За да направи снимки от въздуха на Costa Nea Romantica пуска в действие своя дрон. Обикаля от Нордзее до Остзее, въпреки че живее на повече от 200 километра от Хамбург. За щастие шефът му също е любител на големите кораби и проявява разбиране към хобито му. Приключва работа на брега и се отправя към търсене на други следи. Малко по-късно край град Шаде се спира за да снима отново Costa Nea Romantica.  „Трябва да съм снимал вече около 300 кораба, като всеки е влязъл в списъка ми с името и параметрите си”, признава той. Но това не е последната снимка за днес. Следва пристанището на Хамбург, където за пръв път акостира „Аида Бела’. Фотографирането на кораби е само една част от страстта му. Той също обича да  пътува с тези огромни кораби, но и на борда си остава Ship Spotter. „Това няма нищо общо с почивката, но няма как да се откажа”, продължава той. След като е направил последната снимка, трябва да сортира материала и бързо да го подготви за публикуване в блога и канала си. Най-популярното му видео в YouTube досега е гледано от над 120 000 потребители. Колко получава от всеки клик е тайна- предмет на договора му с YouTube.. Мечтата му е да отиде до пристанището на Ротердам. И докато почитателите на Нилс се радват на новите му снимки, той поема дългия път към дома. 

Мартин Иванов
По материали на „Дойче Веле”

Снимка: „Дойче Веле”

Създайте своя сайт бързо и лесно с Oxxy  

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар